Μήπως σε βλέπει απλά σαν φίλη; Δες τα σημάδια!

733

To να ερωτευτείς κάποιον μπορεί να είναι συναρπαστικό και τρομακτικό και συχνά ταυτόχρονα και τα δύο. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλξη μπορεί να φαίνεται καταπληκτική, αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει και ευάλωτη. Φυσικά, είναι λογικό να αναζητάς τυχόν σημάδια ή ενδείξεις ότι τα συναισθήματά σου είναι αμοιβαία, όπως και να προσέξεις συμπεριφορές που μπορεί να σημαίνουν ότι κάποιος σε βλέπει απλά σαν φίλη.

Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με την Trina Leckie, σύμβουλο σχέσεων και οικοδέσποινα του podcast Breakup BOOST, ο τρόπος που κάποιος νιώθει για εσένα δεν είναι κάποιο μεγάλο και άλυτο μυστήριο. Οι απαντήσεις είναι στο πώς λειτουργεί απέναντί ​​σου. «Όταν κάποιος σου αρέσει με ρομαντικό τρόπο, θα εμπλακεί το φλερτ, το άτομο θα σου δώσει προσοχή, θα θέλει να περάσει χρόνο μαζί σου, θα εκπέμψει θετική ενέργεια στην παρουσία σου», εξηγεί.

Η Brenda Della Casa, σύμβουλος ζευγαριών και συγγραφέας του Cinderella Was A Liar, λέει στο Elite Daily ότι πρέπει να αναζητήσεις τα κλασικά σημάδια ενδιαφέροντος. «Αναζητά μια εκτεταμένη επαφή με τα μάτια ή αναζητά λόγους για να συνδεθεί είτε φυσικά, αγγίζοντας το χέρι σου ως παράδειγμα, είτε βρίσκει τρόπους επικοινωνίας πιο συχνά;

Προσπαθεί να σε συμπεριλάβει στη ζωή του, παρουσιάζοντας σε στους φίλους και την οικογένειά του (αντί να μιλά απλώς για αυτούς); Αισθάνεσαι ότι περιλαμβάνεσαι στη ζωή του ή βρίσκεσαι στο περιθώριο να ακούς απλά τι συμβαίνει; Εάν η απάντηση είναι «όχι» ή «περίπου», μην το συνεχίσεις», λέει.

Εάν προσελκύεσαι από κάποιον, αλλά δεν είσαι βέβαιη εάν το συναίσθημα είναι αμοιβαίο, διάβασε παρακάτω τα σημάδια που, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αναζητάς.

Δεν υπάρχει επαφή ή τρυφερότητα

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ενδιαφέροντος είναι όταν κάποιος βρει οποιαδήποτε δικαιολογία για να αναζητήσει φυσική επαφή. Είτε πρόκειται για αγκαλιά, είτε απλώς αγγίζοντας το χέρι σου ενώ σου μιλάει. Από την άλλη μεριά, αν δεν αναζητά την επαφή, η Leckie λέει ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι απλά προορίζεστε να γίνετε φίλοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, προσθέτει, εάν αισθάνεται αμήχανα ή άβολα αν συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. «Κάποιος που του αρέσεις θα ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον σου», λέει η Leckie.

Αισθάνεται άβολα με τις φιλοφρονήσεις σου

Κάποιος που δείχνει ενδιαφέρον για σένα είναι πιθανό να του αρέσει να ακούει τα πράγματα που σου αρέσουν σε αυτόν. Σε τελική ανάλυση, ένα κομπλιμέντο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φλερτάρεις και να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Della Casa λέει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αντιδρά στα κολακευτικά σχόλια σου. «Είναι με ένα ευγενικό “ευχαριστώ” ή ένα άβολο “χαχα” σε ένα SMS ή παίρνει μέρος στο παιχνίδι και επιστρέφει τη φιλοφρόνηση;» ρωτάει. «Εάν είναι το πρώτο, οι πιθανότητες είναι πολλές ότι δεν αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο».

Ενδιαφέρεται για άλλα άτομα

Πόσο ανοιχτό είναι το άτομο που σε ενδιαφέρει για τις άλλες ρομαντικές επιλογές του; Δείχνει να μιλάει πάντα για τους ανθρώπους που του αρέσουν και όμως δεν ανήκεις σε αυτούς; «Το να μιλάει για άλλα ρομαντικά ενδιαφέροντα είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι δεν σου δίνει την πλήρη προσοχή του ή είναι αρκετά ανώριμος για να σε κάνει να ζηλέψεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν υπάρχει μέλλον», λέει η Della Casa.

Βγαίνει με άλλες

Αν κάποιος που σε ενδιαφέρει επιδιώκει ανοιχτά γνωριμίες με άλλους ανθρώπους, η Leckie λέει ότι οι δυο σας πιθανώς δεν βρίσκεστε στην ίδια συναισθηματική σελίδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σου περιγράφει τα ραντεβού του. «Αν σε κάποιον αρέσεις πραγματικά, δεν θα ήθελε καν να σκεφτείς ότι βγαίνει με κάποιαν άλλην», εξηγεί.

Δεν βγαίνει μαζί σου

Του ζητήσες να βγείτε και βρήκε μια δικαιολογία για να μην το κάνει; Φαίνεται ότι δεν κάνει ποτέ καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να περάσει χρόνο μαζί σου; Η Leckie λέει ότι αυτά είναι και τα δύο πολύ ξεκάθαρα σημάδια ότι δεν αισθάνεται μια τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα μαζί σου και ότι είναι καλύτερα να είστε απλά φίλοι.

womanonly.gr