Κορονοϊός: Οδηγίες για τα τρόφιμα – Πρακτικές για μαγείρεμα

0
1231

Συγεκκριμένα, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού, αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα στο μαγείρεμα.

Τρόφιμα και προετοιμασία

Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού.

Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.

Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.

Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.

Μαγείρεμα

Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.

Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.

Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά).

Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια.