Εκτός εστιών μένουν και φέτος Φοιτητές

1078

Τα παράπονά τους εξέφρασαν οι φοιτητές στο Δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης.Που αφορούσαν τη στέγαση και το υψηλό κόστος ζωής, ενώ ζήτησαν αλλαγή στα τιμολόγια των τελών και του νερού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν και ο δήμαρχος πρότεινε άμεσα να γίνει συνάντηση με την Πρυτανεία και τον Περιφερειάρχη, ώστε από κοινού οι τρεις φορείς να συμβάλλουν στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ανέφερε ότι θα εξεταστεί η διαδικασία μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή στα ανταποδοτικά τέλη και στην τιμή του νερού.

Αν βρεθεί τρόπος τότε η Δημοτική Αρχή έχει την βούληση να το πράξει.

Οι φοιτητές πάντως επεσήμαναν την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση ώστε οι φοιτητές που μένουν εκτός εστιών να μην χάσουν τις σχολές τους.

Παράλληλα το πανεπιστήμιο αναζητά λύση έτσι ώστε κανένας φοιτητής να μην μείνει εκτός Πανεπιστημίου. Με επικρατέστερη αυτή της της εκμίσθωσης δωματίων σε ξενοδοχεία ή και συγκροτήματα κατοικιών. Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου και ήδη το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει σε ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να πάρει προσφορές για μίσθωση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών έχει γίνει εξαιρετικά έντονο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και δεν έλειψαν περιπτώσεις όπου οικογένειες δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος και τα παιδιά υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

πηγή: epiruspost