Εστίαση | Αθηνά Λινού: “Θα μπορούσε να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους υπό προϋποθέσεις”

359

Με υπαίθριες θερμάστρες και μόνο στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού. Με συχνά τεστ στους εργαζόμενους ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση από το συνωστισμό που θα επιφέρουν τα καταστήματα εστίασης.

Σχετικά με το αν θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν άλλες δραστηριότητες, ανέφερε ότι, «αν έχουμε περισσότερα μοριακά τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε.

Επίσης αναφορικά με την απαγόρευση στο ψάρεμα και το κυνήγι είπε «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατι απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κηνύγι.»

Τέλος όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξήγησε πως σημαντικός παράγοντας σε αυτό είναι η επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού. Συγκεκριμένα είπε πως «Η νόσος είναι τέτοια που δεν είναι ενιαίος ο επιπολασμός της. Μπορεί σε κάποιους νομούς για 15-20 ημέρες να υπάρχει τεράστια έξαρση και σε άλλους να πάνε μια χαρά τα πράγματα. Δεν έχουμε όμως τόσα πολλά αξιόπιστα τεστ για να μας καθορίζουν που τα πράγματα είναι ασφαλής και που δεν είναι».

Πηγή: DikaiologitikaNews