Έρευνα | Οι Ιάπωνες δεν θέλουν παραπάνω ημέρες άδειας

917

Ναι και όμως συμβαίνει! Οι Ιάπωνες είναι δυσαρεστημένοι με τις περισσότερες ημέρες άδειας, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν τόσο ελεύθερο χρόνο…!

Για την ακρίβεια, το 45% των Ιαπώνων δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» με την παράταση των αργιών της παραδοσιακής «Χρυσής Εβδομάδας», που αυτήν την χρονιά θα αρχίσει στις 27 Απριλίου και θα παραταθεί μέχρι τις 6 Μαΐου και μόνο το 35% είναι «ικανοποιημένοι» από αυτήν τη παρατεταμένη εορταστική αργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi.

«Ομολογώ ότι με αυτές τις 10 ημέρες διακοπών σερί, δεν πολυξέρω τι θα κάνω τον ελεύθερο χρόνο μου», λέει ο Σεΐσου Σάτο, 31 ετών, εργαζόμενος στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Τόκιο. «Θα μπορούσα να ταξιδέψω, αλλά θα έχει παντού πολυκοσμία και όλα θα είναι ακριβά. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξω να μείνω στο σπίτι των γονιών μου» καταλήγει.

Οι Ιάπωνες δεν συνηθίζουν να κάνουν πολυήμερες διακοπές. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τις 18 ημέρες διακοπών που δίνονται κατά μέσο όρο ετησίως στους μισθωτούς, χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι εννέα!

reader.gr