Επιστρέφουν 150.000 φοιτητές στα παν/μια για τις ασκήσεις – Ξεκίνησε η διάθεση των self test

1104

Το Πάσχα πέρασε, οι κοιλιές γέμισαν έστω και στην πόλη και πλέον επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Όπου κανονικοί ρυθμοί, βάλτε self test και τήρηση μέτρων για να κάνουμε το οτιδήποτε. Βέβαια, έχουμε και το άνοιγμα της εστίασης να μας προσφέρει μια χαρά παραπάνω, αλλά και ελπίδα πως σιγά σιγά τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους.

Ήδη γίνονται και τα πρώτα βήματα επιστροφής στα πανεπιστήμια, όχι για τη διεξαγωγή διαλέξεων (αυτό το βλέπουμε από Σεπτέμβρη), αλλά για την ολοκλήρωση των ασκήσεων που είναι απαραίτητες για να κλείσει η χρονιά. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε πονέσει μεγάλο αριθμό φοιτητών, μιας και βασική προϋπόθεση στα τμήματά τους για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο το ακαδημαϊκό έτος είναι η διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ή πρακτικών ασκήσεων.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, το Υπουργείο έκανε γνωστή την απόφαση να γυρίσουν ορισμένοι φοιτητές (τελειόφοιτοι κι επί πτυχίω) στις σχολές τους με το τέλος των διακοπών (10/05) για να ξεκινήσουν τις πρακτικές, ενώ από τις 15/05 θα πάρουν εμπρός και οι κλινικές/εργαστήρια. Όπως σχολίασε ο Υφ. Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, «Μιλάμε για ένα δυνητικό αριθμό 150 χιλιάδων ανθρώπων», οι οποίοι περιμένουν τόσο καιρό την εν λόγω απόφαση, διαμαρτύρονται και ζητούν να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα μήνες τώρα, κι επιτέλους βλέπουν τα αιτήματά τους να βρίσκουν ανταπόκριση.

 

Το μεγάλο αυτό… comeback, θα γίνει με τη τη βοήθεια των self test ως επί το πλείστον, ενώ για τους φοιτητές των Ιατρικών Σχολών με το εμβόλιο. Σχετικά με το δεύτερο ωστόσο, έχουν υπάρξει αντιδράσεις, μιας και θεωρείται ότι δεν υπάρχει χρόνος να εμβολιαστούν όλοι οι συμμετέχοντες των ασκήσεων μέχρι την άλλη εβδομάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία». Όπως και να ‘χει, στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει η διαδικασία προκειμένου να μπορούν οι φοιτητές και οι καθηγητές να προμηθευτούν δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα έχει:

Από Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 τα self test θα διατίθενται από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση. Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικώνγια την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

 Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πηγή : neopolis