ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ‘THE SIMS 5’, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ!

0
137

Sul sul, σας έχουμε νέα από το μέτωπο του Sims!

Έχοντας λιώσει το 4ο game εδώ και χρόνια, η ανυπομονησία μας για το Sims 5 όλο και εντείνεται με τον καιρό που περνάει. Έχουν κυκλοφορήσει πολλά expansion packs, έχουμε πληρώσει εξίσου πολλά για να έχει κάποιο νόημα το παιχνίδι (γιατί αν περιμέναμε από το base game, σωθήκαμε), οπότε νιώθουμε πως ήρθε η ώρα για μια ανανέωση.

Το Project Rene, όπως είναι η κωδική του ονομασία, βρίσκεται στα σκαριά και ελπίζουμε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του 4ου game. Πρώτο και βασικότερο, το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να μετακινούμαστε στις πόλεις όπως κάναμε στο Sims 3. Όπως επίσης να μην απαιτείται για κάθε έξτρα χαρακτηριστικό να αγοράσεις και ένα νέο pack. Το Sims 4 το είχε τερματίσει σε αυτό το κομμάτι, προσπαθώντας φυσικά να βγάλει όσο περισσότερα λεφτά μπορούσε.

Μια είδηση σχετικά με τη νέα κυκλοφορία ωστόσο, μάλλον σβήνει τις ελπίδες αυτές. Όπως έγινε γνωστό, το Sims 5 θα διατίθεται δωρεάν, which is good, αλλά αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι περιλαμβάνει επίσης πάρα πολύ βασικά πράγματα και δε θα αντέξεις να το παίζεις για πολύ χωρίς να το φορτώσεις με expansion packs. Οπότε θα τα σκάσεις ούτως ή άλλως. Απλά δε θα έχεις πληρώσει τσάμπα και για το βασικό παιχνίδι, που είναι δίκαιο και επιτέλους θα γίνει πράξη!

Κάτι τέτοιο δε συνέβη με το Sims 4, μέχρι πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή. Στα τελειώματά του δηλαδή κι ενώ όλοι ανυπομονούμε για το 5, αποφάσισε να γίνει διαθέσιμο δωρεάν. Όχι ότι είχε μειωθεί κατά πολύ η τιμή του ούτως ή άλλως…

Αυτό λοιπόν, το Sims 5 το κάνει εξαρχής. Από εκεί που θα πληρώναμε γύρω στα 50 ευρώ plus τα επιπλέον πακέτα, με αυτά τα λεφτά θα μπορούμε να αγοράσουμε κατευθείαν 2 πακέτα περίπου, αν κινηθούν στις τιμές που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής development, Lyndsay Pearson, το παιχνίδι επίσης δε θα υιοθετεί στρατηγικές που συναντάμε σε τίτλους για smartphones, όπως μπάρες ενέργειας που περιορίζουν την πρόοδο και microtransactions. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε πως το The Sims 5 θα βασίζεται στα DLC πακέτα ακολουθώντας μια παρόμοια στρατηγική με αυτή που γνωρίζει ήδη ο κόσμος χάρη στο The Sims 4.

Πέρα από τις τακτικές ενημερώσεις του βασικού παιχνιδιού, θα πουλάμε περιεχόμενο και πακέτα. Σίγουρα το παιχνίδι δε θα ξεκινήσει με όλα όσα έχετε στο The Sims 4, αλλά θα προσθέτουμε νέες εμπειρίες και περιεχόμενο στο Project Rene με την πάροδο του χρόνου.

Η Pearson έφερε στο παρακάτω βίντεο ως παράδειγμα τις εποχές, λέγοντας ότι το Project Rene θα μπορούσε να περιλάβει μόνο τον «βασικό καιρό» δωρεάν για όλους, με ένα πακέτο για αγορά που θα επικεντρώνεται για παράδειγμα στα χειμερινά αθλήματα.

Γενικότερα, το τοπίο είναι ακόμα αρκετά θολό. Το μόνο δεδομένο και σταθερό είναι οι απαιτήσεις του κοινού, που ζητά περισσότερα worlds, καριέρες, μετακίνηση με αυτοκίνητο (!) και πιο συχνά updates για να αποκτά το base game ενδιαφέρον από μόνο του.

Κάτι ακόμα που πρόσθεσε η Electronic Arts είναι πως το Sims 4 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται ακόμα και μετά το λανσάρισμα του Project Rene (Sims 5).

Πηγή: neopolis.gr