Γιατρός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κάνουμε την ανάγκη μας στην μπανιέρα και βγάζει νόημα!

0
1406

Είναι κάποια πράγματα που δε λέγονται παραέξω και η συνήθεια να κατουράς ενώ ταυτόχρονα κάνεις μπάνιο, είναι ένα από αυτά. Προφανώς κι εσύ δεν κάνεις τέτοια, ωστόσο θα σου αφήσουμε παρακάτω την άποψη μιας γιατρού και όποτε θες τη μεταφέρεις σε εκείν@ τ@ φίλ@. 

Η Dr Teresa Irwin λοιπόν, αποφάσισε να μιλήσει επιστημονικά μπας και πείσει τους αρνητές λεκάνης να μη συνδυάζουν ντουζ και ικανοποίηση βιολογικής ανάγκης όλα σε ένα. Απευθυνόμενη στους 84.700 followers της στο TikTok και σε όποιον άλλο πέσει πάνω στο βίντεό της, η ουρογυναικολόγος είπε πως με το να κατουράς στην μπανιέρα εξοικειώνεις την κύστη σου με τον ήχο του τρεχούμενου νερού, με αποτέλεσμα όποτε τον ακούς, να θες να πας τουαλέτα (ή στην ντουζιέρα).

Έτσι, όποτε πλένεις τα χέρια σου ή τα πιάτα, η κύστη σου θα νιώθει την ανάγκη να κατουρήσει. 

Η Dr Alicia Jeffrey-Thomas είχε υποστηρίξει ακόμα νωρίτερα την άποψη αυτή, και συγκεκριμένα πέρσι το καλοκαίρι, όταν κι έβγαλε επίσης βίντεο στο TikTok για τις επιπτώσεις της εν λόγω συνήθειας.

Η ίδια είπε: «Εάν κατουράς στο ντουζ είτε ανοίγεις τη βρύση και κάθεσαι στην τουαλέτα ενώ το νερό τρέχει, δημιουργείς μια σύνδεση στον εγκέφαλό σου μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και του να κατουράς.»

Το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον, την αποκαλούμενη  ακράτεια . Απευθυνόμενη ειδικά στις γυναίκες, η Dr Alicia Jeffrey-Thomas τονίζει ότι δεν είναι σχεδιασμένες να κατουρούν όρθιες, πράγμα που σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν «αδειάζουν» σωστά.

Γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιούμε κάθε σημείο μέσα στο σπίτι για το λόγο που υπάρχει και να αφήσουμε τις περίεργες μίξεις. Τουαλέτα και μπανιέρα ≠ ίδιο πρόσωπο!

Πηγή: neopolis.gr