“Αυτό” θα στολίσουν φέτος στην Πλατεία Ιωαννίνων!

951

Όχι… Δεν πρόκειται για κάποια σκαλωσιά που ετοιμάζεται στην πλατεία εν όψει και του μεγαλεπίβολου έργου της ανάπλασης! Είναι το πρώτο μέρος από τον Πύργο του Τάτλιν, που θα κοσμεί το κέντρο των Ιωαννίνων αντί Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Τα συνεργεία από αργά το μεσημέρι έχουν πιάσει δουλειά και ήδη δίνουν μορφή σε ό, τι θα συντροφεύσει τις φετινές μας γιορτές.

Σφραγίδα στον… Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πλατείας βάζει φέτος το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

plateia pirgos2

Η βασική κατασκευή αποτελεί μια… σκαλωσιά σε χρώμα πορτοκαλί που μέχρι την Παρασκευή θα έχει πάρει την τελική της μορφή καθώς το βράδυ της Παρασκευής, με εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος… θα σημάνουν Χριστούγεννα!

Αντί του παραδοσιακού λοιπόν τα Γιάννινα και φέτος καινοτομούν, όπως έκαναν και τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η αρχή είχε γίνει με μία σιδερένια κατασκευή, ακολούθησε το ξύλινο δέντρο με τα κουδούνια, το οποίο βαμμένο και ελαφρώς παραλλαγμένο το απολαύσαμε και πέρυσι και φέτος καταλήξαμε στον πύργο του Τάτλιν!

plateia pirgos3

Κατά τα λοιπά ο στολισμός της πόλης συνεχίζεται. Ήδη οι πεζόδρομοι έχουν αποκτήσει χριστουγεννιάτικη εικόνα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο ιστορικό κέντρο και την Πλατεία Μαβίλη όπου μεταφέρεται ο περσινός διάκοσμος της κεντρικής πλατείας!

pezodromoi gi2

pezodromoi gi1

 

epiruspost