Γιατί ένα χωρισμός σε τρυφερή ηλικία μπορεί αν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί!

446

Μόλις χώρισες; Νιώθεις πως αυτή είναι η χειρότερη εμπειρία που έχει ζήσει μέχρι τώρα και πως τίποτα δεν θα έχει νόημα μετά από αυτή τη σχέση; Είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε πως ίσως είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί μέχρι τώρα!

Οι χωρισμοί σε βοηθούν να καταλάβεις ποιος είσαι

Η ηλικία των 20 και κάτι είναι η καλύτερη περίοδος για να πάρεις τα πρώτα σημαντικά μαθήματα ζωής. Ειδικά αν έχεις φύγει απ’ το πατρικό και έπιασες και μια δουλίτσα παράλληλα με τις σπουδές, τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι θα πει αυτοσυντήρηση. Κάθε δυσκολία όμως έχει και κάτι να σε διδάξει. Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά σου. «Οι χωρισμοί μπορούν να σε κάνουν να καταλάβεις τι πραγματικά χρειάζεσαι απ’ τις σχέσεις σου με το άλλο φύλο αλλά και πως να διεκδικείς τις επιθυμίες σου και να καλύπτεις τις ανάγκες σου. Είναι κάτι σαν σχολείο για συναισθήματα» επισημαίνει η ειδικός σχέσεων Kate McCombs.

Ένας χωρισμός που θα σε στείλει στα πατώματα σε αυτή την ηλικία, πίνοντας δίχως αύριο και ακούγοντας καψουροτράγουδα στη διαπασών, θα σε κάνει να καταλάβεις ποιος είσαι και τι θες.

Ανακαλύπτεις τη δύναμή σου

Όλοι συμφωνούμε ότι το να σε παρατήσει κάποιο άτομο που αγαπάς πολύ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι θες να πεθάνεις. Χαλάρωσε. Το έχουν περάσει σχεδόν όλοι αυτό το στάδιο. Μια χαρά θα είσαι σε λίγο καιρό, αρκεί να μην το αφήσεις να σε καταβάλει πλήρως. Πάρε τον χρόνο σου και θα δεις πως όταν ξανανιώσεις έτοιμος να ανοίξεις την αγκαλιά σου σε κάποια άλλη θα είσαι πολύ πιο δυνατός και αποφασιστικός.

Βρίσκεις τι δεν θες (και τι θες) σε κάθε σύντροφο

Μετά από δυο – τρεις σχέσεις που λήγουν άδοξα ξέρεις πια τι είναι αυτό που θες και δεν θες απ’ τον άνθρωπο σου. Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις πολύ πιο γρήγορα τους χαρακτήρες και έτσι δεν το πολυπαλεύεις μετά για να δεις αν μπορεί να λειτουργήσει η σχέση.

«Πέρασα δύο πολύ άσχημους χωρισμούς γύρω στα 20 μου αλλά τώρα ειλικρινά είμαι χαρούμενη γι’ αυτό. Αν δεν είχα βγει με δύο εντελώς διαφορετικά άτομα (εξίσου απαίσια) ίσως να μην καταλάβαινα ποτέ ότι ο τωρινός μου σύντροφος είναι ο κατάλληλος για μένα» είναι το ηθικό δίδαγμα που αποκόμισε η ειδικός σχέσεων Zara Barrie, με στήλη στην ιστοσελίδα Elite Daily.

Κοινώς μια τέτοια εμπειρία σε φέρνει πιο κοντά με τον αληθινό σου εαυτό και το τι σε κάνει χαρούμενο.

πηγή : askmen.gr