Η Barbie για πρώτη φορά με ακουστικά βαρηκοΐας

0
223

Η Barbie, η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, συνεχίζει την προσπάθειά της για διαφορετικότητα και συμπερίληψη, κυκλοφορώντας νέες κούκλες.

Για πρώτη φορά, η Barbie φορά ακουστικό βαρηκοΐας και ο Ken έχει λεύκη. Η σειρά Fashionista 2022, που θα κυκλοφορήσει σε Walmart, Target και Amazon τον Ιούνιο, θα βοηθήσει τα παιδιά «να δουν τον εαυτό τους να καθρεπτίζεται», δήλωσε η Lisa McKnight της Mattel.

Όπως πρόσθεσε, τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να παίζουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν για «να καταλάβουν και να γιορτάσουν τη σημασία της συμπερίληψης».Για τη Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας, η εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια της Δρ. Jen Richardson, επικεφαλής στην εκπαιδευτική ακοολογία, προκειμένου να κατασκευάσει με ακρίβεια τη συσκευή. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που οι μικροί ασθενείς μου βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει», δήλωσε.Αλλαγές έχουν γίνει και στον σωματότυπο της Barbie. Πλέον, οι κούκλες έχουν μικρότερο στήθος, άλλες γεμάτες φιγούρες, αλλά και πιο αδύνατες, ενώ υπάρχουν λιγότερο μυώδεις αρσενικές κούκλες. Τα νέα παιχνίδια προορίζονται να είναι πιο αντιπροσωπευτικά των διαφορετικών σωματότυπων.

Πηγή: bestnews.gr