Επίσημο | Η Apple θα κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο

0
499

Το αυτόνομο Apple Car είναι ένα σήριαλ που συνεχίζεται για χρόνια, αλλά οι φήμες για αυτό δεν παύουν – παρότι τελευταία αποχώρησαν πολλά σημαντικά στελέχη του προγράμματος.

Οι τελευταίες φήμες ανέφεραν πως το αυτοκίνητο του αμερικανικού κολοσσού έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, και πως -αν το πρόγραμμα ακόμα υφίσταται- δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν το 2028. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτοκίνηση, η εταιρεία έδειχνε να αφοσιώνει την προσοχή της στο Apple CarPlay και στην ενσωμάτωση του smartphone της με τα νέας γενιάς αυτοκίνητα.

Τώρα, όμως, το έγκυρο πρακτορείο Bloomberg ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα του Apple Car όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά και ότι το αυτόνομο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2025. Ναι μεν -γράφει το δημοσίευμα- υπήρξαν διοικητικές αλλαγές και τροποποιήσεις της στρατηγικής του προγράμματος, αλλά αυτό ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται.Η Apple φέρεται να θέλει να κατασκευάσει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, με την ολοκληρωτική αφαίρεση του τιμονιού και των πεντάλ οδήγησης, δίνοντας έμφαση παράλληλα στην ασφάλεια της αυτόνομης κίνησής του.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η αμερικανική εταιρεία πρόσφατα προσέλαβε -σύμφωνα με πληροφορίες- το σημαίνον πρώην στέλεχος της Ford Desi Ujkashevic, που συνέβαλλε στις προσπάθειες της εταιρείας του μπλε οβάλ στην ασφάλεια και στη μηχανολογία. Η εταιρεία του Ντιτρόιτ περιορίστηκε να πει ότι η Ujkashevic «αποχώρησε».

Η εμπειρία της Ujkashevic σε πολλαπλά τεχνικά πόστα της Ford τα τελευταία 30 χρόνια θα είναι πολύτιμη για την Apple, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι φήμες της περιβόητης αυτής μεταγραφής. Ήταν σημαντική η συμβολή της στην ανάπτυξη της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών Ford, και ειδικά του υπερδημοφιλούς στις ΗΠΑ ηλεκτρικού ημιφορτηγού F-150.

Πηγή: bestnews.gr