Αθήνα: Άγνωστοι έχτισαν τοίχο μέσα στο Πολυτεχνείο

303

Παρέμβαση της Πολεοδομίας Ζωγράφου μετά από καταγγελία του κοσμήτορα – Δείτε φωτογραφίες

Τοίχο εντός του χώρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο στο Ζωγράφου έχτισαν αυθαίρετα άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στελέχη της συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις «εργασίες της παράνομης κατασκευής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης, μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχου έξω από τα αμφιθέατρα, καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης,, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν, σύμφωνα με την καταγγελία.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου, όπως ανακοινώθηκε. Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος.