ΑΣΕΠ: Στα σκαριά οι προκηρύξεις για μόνιμους…

540

Προετοιμάζονται ”πυρετωδώς” τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ για τις επόμενες προκηρύξεις επιλογής μονίμου προσωπικού.

Σε τελική φάση υλοποίησης έχουν μπει ήδη τρεις διαγωνισμοί μονίμων εκ των οποίων οι δύο λαμβάνουν προβάδισμα έκδοσης εντός Οκτωβρίου.

Από μέρα σε μέρα θα δημοσιευθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για την ενίσχυση της ΑΑΔΕ με 75 υπαλλήλους των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ. Πρόκεται για την προκήρυξη που έχει λάβει την επίσημη αρίθμηση 6Κ/2019. Την ίδια στιγμή που θα δημοσιευθεί, θα γίνει γνωστή και η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ.

Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν άλλες δύο προκηρύξεις.

  • 317 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
  • 758 σε δήμους και ΔΕΥΑ

Η προκήρυξη για την πρόσληψη 317 μονίμων υπαλλήλων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκεται με επίσημη μορφή υπουργικού αιτήματος στο ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να ολοκληρώσει τις επεξεργασίες της έως τις 20 Οκτωβρίου και ακολούθως να τη στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αυτό σημαίνει ότι η προκήρυξη θα δει το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο αλλά οι αιτήσεις θα αρχίσουν το Νοέμβριο. Ενδεικτική της διάθεσης του υπουργείου για άμεσες προσλήψεις είναι η ανακατανομή κονδυλίων υπέρ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των προσλήψεων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την προκήρυξη των 341. Μεσολάβησε μικρή μείωση των θέσεων υπέρ των προστατευόμενων ατόμων.

Επίσημο αίτημα και για την ”μικρή 3Κ” έχει λάβει το ΑΣΕΠ από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώστε ότι η επεξεργασία της προκήρυξης των 758 μονίμων υπαλλήλων έχει ήδη ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ ενώ η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων θα γίνει στα πρότυπα της 3Κ/2018.

 

workenter.gr