Aποστόλου Μαθηματικά| Κάθε μαθητής είναι μοναδικός

0
1042

Συναντήσαμε τον Μαθηματικό κ. Αποστόλου Γιώργο και απάντησε σε κάποια από τα ερωτήματά μας:

Έχετε συμπληρώσει κιόλας το 1ο έτος λειτουργίας, τι έχετε καταφέρει μέσα σ’ αυτόν τον πρώτο χρόνο;
Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός ιδρύθηκε περίπου πριν ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2018. Μέσα σ΄ αυτό το χρόνο, έχουμε πετύχει αρκετούς από τους στόχους μας. Ολοι μας οι μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είτε για πρώτη φορά, είτε ως απόφοιτοι, πέτυχαν στην σχολή πρώτης προτίμησης!!! Σημειώνοντας μάλιστα, αξιόλογες βαθμολογίες και σημαντική βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες επιδόσεις τους. Είχαμε τη χαρά να ολοκληρώσουμε και να εκδώσουμε σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Bookstars» το δεύτερο βιβλίο μας, με τίτλο «10 Βασικές κατηγορίες ασκήσεων», το οποίο σημειώνει αξιόλογη αποδοχή από τους μαθητές και τους συναδέρφους μαθηματικούς σε όλη την Ελλάδα!!! Πετύχαμε την παρουσία μας με δημοσιεύσεις, σε 3 διεθνή συνέδρια, το 1ο, 2ο ICOMEU και το 5ο του ΕΕΠΕΚ. Εκεί παρουσιάσαμε τις καινοτόμες εκπαιδευτικες πρακτικες και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούμε στην εκπαιδευτική μας διαδικασία, όπως επίσης και τις έρευνες που διενεργεί το τμήμα έρευνας και καινοτομίας του οργανισμού μας. Γιατί η γνώση πρέπει να διαχέεται και να διαδίδεται.
Το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχουμε στους μαθητές μας, είτε σε έντυπη, είτε σε ηλεκτρονική μορφή, πληροί όλες τις προδιαγραφές των σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων
και είναι εξατομικευμένο για τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Ένα δείγμα αυτού του υλικού μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα μας www.i-tutor.gr. Επίσης στο χώρο μας υπάρχει βιβλιοθήκη, προς χρήση των μαθητών μας, με περισσότερους από 300 τόμους βιβλίων μαθηματικών, Ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας η οποία καλύπτει και θέματα μαθηματικών διαγωνισμών.


Σε τι διαφοροποιήστε από άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο διδασκαλίας;

Τα μαθήματα είναι εξατομικευμένα, ώστε ο κάθε μαθητής να καλύπτει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κενά από τις προηγούμενες τάξεις και στην συνέχεια να προχωρά στην ύλη του, με τον βέλτιστο για αυτόν ρυθμό. Ο έλεγχος της προόδου πραγματοποιείται καθημερινά με εργασίες και τεστ, που διορθώνονται παρουσία του μαθητή και με την ενεργό συμμετοχή του ιδίου. Γιατί η αξιολόγηση για εμάς είναι βασικό εργαλείο βελτίωσης και προόδου, που μας οδηγεί στην ποιοτική εκπαίδευση.

Η ενημέρωση της προόδου των μαθητών, γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους γονείς αλλά και τους μαθητές και έχει περισσότερο χαρακτήρα συμβουλευτικό παρά μιας τυπικής ενημέρωσης, ώστε να υπάρξει στοχευμένη αντιμετώπιση των αδυναμιών, να σημειωθεί πρόοδος και να μη χάνετε πολύτιμος εκπαιδευτικός χρόνος. Στα πλαίσια της συμβουλευτικής, πραγματοποιείται ταυτόχρονα και επαγγελματικός προσανατολισμός, με ενημέρωση για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης και κυρίως το εξεταστικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αλλάζει συνεχώς… Όλη αυτή η διαδικασία οδηγεί σε ενημερωμένους και συνειδητοποιημένους μαθητές και γονείς. Οι οποίοι κάνουν τις άριστες επιλογές, σε σχολές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις δεξιότητές τους, προσφέροντάς τους επαγγελματικές και ακαδημαϊκές διεξόδους.

Ποιά μαθήματα παραδίδετε και ποιές είναι οι άλλες οι δραστηριότητες σας;

Στον εκπαιδευτικό μας οργανισμό παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Μαθηματικών και Στατιστικής για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους: στις Πανελλήνιες εξετάσεις, του ΙΒ (Maths),
σε μαθηματικούς διαγωνισμούς της ΕΜΕ, του Καγκουρό και άλλους. Εκδίδουμε τα
βιβλία μας. Υλοποιούμε έρευνες, κυρίως σε κλάδους των κοινωνικών επιστημών,
για διπλωματικές εργασίες και συνέδρια.
Προωθούμε την ποιότητα, την έρευνα και την καινοτομία στη εκπαίδευση!

Αποστόλου Γεώργιος ,Μαθηματικός, MSc MEU
Μιχαήλ Αγγέλου 18, Ιωάννινα
Κιν.: 6944380346, e-mail: apgeorge2004@yahoo.com
fb:apgeorge2004, www.i-tutor.gr

 

Διάβασε εδώ όλο το περιοδικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ