Ροζέ κρασί ως aperitif

0
496

Πολλές φορές λέμε πως το φαγητό και το κρασί αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο και μάλιστα πως ο σωστός συνδυασμός ενός πιάτου θα απογειώσει και το χαρακτήρα του κρασιού μας.

Και όμως να που ένα ροζέ κρασί μπορεί να σταθεί και μόνο του ως aperitif σαν καλός οιωνός για το “άνοιγμα” της γευστικής απόλαυσης που θα μας προσφέρει το κυρίως γεύμα.

 

  •  Τι σημαίνει η λέξη aperitif? Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό “aperire” που σημαίνει ανοίγω. Πράγματι ένα ελαφρύ σε αλκοόλ ποτό προκαλεί έκκριση των γαστρικών υγρών του στομαχιού αλλά και διευκολύνει την πέψη.
  • Τα χαρακτηριστικά ενός aperitif είναι η σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα του σε αλκοόλ (έως 12,5% vol) και το ευχάριστο άρωμα που διαθέτει το οποίο συνήθως αποτελείται από φρούτα και λουλούδια. Για αυτό το σκοπό προτιμούμε φρέσκα κρασιά “δεξαμενής” και όχι βαρελάτα.

Στην Ιταλία τις απογευματινές ώρες τα πιο συνηθισμένα aperitif είναι ένα αφρώδες κρασί, ένα campari, ένα βερμούτ ή ένα negroni τα οποία έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε παραπάνω.

Εμείς σε αυτό το άρθρο βρήκαμε και σας προτείνουμε ροζέ κρασιά που θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν το αγαπημένο σας aperitif!;

Πηγή: Cava 800