Σε γενική απεργία και μαζικά συλλαλητήρια θα βρεθεί αύριο, Σάββατο, ολόκληρη η χώρα, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Τρία χρόνια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών – που συγκλόνισε τη χώρα και όχι μόνο – η μνήμη γίνεται φωνή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς οι πολίτες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, τιμώντας τα 57 θύματα του δυστυχήματος και ζητώντας δικαιοσύνη.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμη πόλεις, ενώ ομοσπονδίες, σωματεία και εργατικά κέντρα συμμετέχουν με απεργίες και στάσεις εργασίας.
Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12:00 στο Σύνταγμα, μετά από κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλύπτει τους δημόσιους υπαλλήλους.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, επαγγελματικά σωματεία και ο χώρος του θεάτρου, ενώ σημειώνεται πως τα θέατρα αναμένεται να παραμείνουν κλειστά.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια τρένωνεξαιτίας της απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς.
πηγή: lifo

























