Ανθρώπινη τραγωδία στην Κυψέλη | Πέθαναν αβοήθητοι από θερμοπληξία κι ασιτία

208
ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ. Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μια ανθρώπινη τραγωδία κρύβεται πίσω από τους θανάτους των δύο ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους στην Κυψέλη. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 91χρονος φαίνεται ότι απεβίωσε πριν από επτά ή οχτώ ημέρες υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κλιματισμός στο διαμέρισμα του ζευγαριού στην οδό Γεωργίου Κεδρηνού δε λειτουργούσε και κατά πάσα πιθανότητα, τις ημέρες του καύσωνα, ο άτυχος άνδρας έπαθε θερμοπληξία και κατέληξε. 

Γι’ αυτό εκτιμάται ότι βρέθηκε γυμνός στο χολ του σπιτιού του, ενώ οι μώλωπες που φέρεται να είχε στο σώμα, πιθανόν να προήλθαν από την πτώση του.

Η 90χρονη σύζυγός του από την άλλη, εκτιμάται ότι πέθανε πριν από 24 ώρες, γεγονός που σημαίνει ότι για πολλά 24ωρα ζούσε με τον νεκρό σύζυγό της, χωρίς και η ίδια να μπορεί να ειδοποιήσει κανέναν.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η γυναίκα δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί, καθώς εκείνος ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τη βοηθά. Έτσι δεν μπορούσε να σιτιστεί και όπως όλα δείχνουν πέθανε από ασιτία.

Η αστυνομία εντόπισε το νεκρό ζευγάρι μετά από τηλεφώνημα πολίτη που ενημέρωνε ότι μάλλον κάτι κακό έχει συμβεί στο ζευγάρι, λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδυόταν από το σπίτι στην Κυψέλη.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν την πόρτα κλειστή, όμως κανείς δεν απαντούσε. Ειδοποιήθηκε τότε κλειδαράς, ο οποίος άνοιξε την πόρτα και αντίκρυσαν το ζευγάρι νεκρό.

Στο σπίτι δε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος των ηλικιωμένων προήλθε από παθολογικά αίτια.