Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 50

0
294

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 9 Οκτωβρίου ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους – με την τρίτη δόση – όλοι οι πολίτες άνω των 50 ετών.

Όπως έγραψε πρώτo το Dnews, η απόφαση για τρίτη δόση έχει ληφθεί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο η πλατφόρμα θα ανοίξει σε πρώτη φάση για τους άνω των 50 ετών, με τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθούν σταδιακά, όπως δηλαδή συνέβη και με τις πρώτε δύο δόσεις.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους άνω των 60, αλλά και στους ανοσοκατασταλμένους, ενώ είναι γνωστό πως δεν θα υπάρχει πλέον αποστολή SMS.

Στην παρούσα φάση στην αναμνηστική δόση χορηγείται το mRNA εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί και στον βασικό εμβολιασμό.

Αυτό αποδεικνύει πως δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία – και από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο – για τις μεταλλάξεις και κυρίως την «Δέλτα» που επικρατεί στην χώρα.
Αυτό σημαίνει πως τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή Astra Zeneca, θα λάβουν την 3η δόση με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer

πηγή: dikaiologitika.gr