Τα πιο εναλλακτικά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη ή αλεύρι

313

Ο Βασίλης Καλλίδης μπορεί να απέχει από την μικρή οθόνη φέτος αλλά δεν σταματά να μαγειρεύει ακόμα και στην καραντίνα. Αυτή τη φορά ο αγαπημένος σεφ, έφτιαξε εναλλακτικά μελομακάρονα χωρίς καθόλου αλεύρι και ζάχαρη με βάση την πούδρα αμυγδάλου και τα ρεβύθια σε κονσέρβα.

Ουσιαστικά μιλάμε για άκρως υγιεινά μελομακάρονα που ακόμα και χωρίς την ζάχαρη θα μοσχοβολήσει το σπίτι με την μυρωδιά από την κανέλλα και το γαρύφαλο.

Υλικά για 45 μελομακάρονα

400 γραμμάρια ρεβύθια

2 κουταλιές κονιάκ

4 κουταλιές λάδι

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 κουταλιές λιναρόσπορο κοπανισμένο

1/3 του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

1/2 κανέλλα σκόνη

½ κουταλιά μαγειρική σόδα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

400 γρ. Αμύγδαλο πούδρα

3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης

4 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

2 κουταλιές του γλυκού ξίδι

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι μέλι

4 κουταλιές της σούπας αγαύης και βράζω για 3 με 4 λεπτά

Πηγή: queen.gr