Ακόμα και με εκτέλεση απειλούνται οι Βορειοκορεάτες αν δουν πορνό

0
180

Ο εκκεντρικός Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει επιστρατεύσει μυστικές ομάδες που θα εντοπίζουν όσους έχουν «ξένες επιρροές».

Ακόμα και με εκτέλεση απειλούνται κάτοικοι της Βόρειας Κορέας αν βρεθούν να έχουν «ξένες επιρροές», σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Β. Κορέα (Database Centre for North Korean Human Rights), καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει επιστρατεύσει μυστικές ομάδες που θα εντοπίζουν τέτοιες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται την έκθεση του κέντρου αυτού, η εσχάτη των ποινών θα επιβάλλεται σε όσους βρεθούν να παρακολουθούν πορνό.

Για άλλες παραβάσεις του νόμου που απαγορεύει τις «ξένες επιρροές» προβλέπονται ποινές που ξεκινούν από απόλυση από την εργασία μέχρι την αποστολή σε κέντρο «επανεκπαίδευσης».

«Αν δεις υλικό με ροζ περιεχόμενο στη Βόρεια Κορέα, είτε θα σε τιμωρήσουν με ισόβια κάθειρξη για “συμμόρφωση μέσω εργασίας”, είτε θα σε εκτελέσουν. Η παρακολούθηση νοτιοκορεάτικου ή αμερικανικού υλικού μπορεί να οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών», αναφέρει φυγάς από τη Βόρεια Κορέα που επικαλείται η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι μυστικές ομάδες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ονομασία gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν Βορειοκορεάτες που βλέπουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα ή κάνουν δυτικά κουρέματα. Μάλιστα συμμετέχουν και σε παιδικά πάρτι γενεθλίων με στόχο να προστατεύσουν την ιδεολογία του Κομμουνστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.