Άκης Πετρετζίκης :”Τα μέτρα για την εστίαση είναι δάνεια”

0
1658

Σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με καλεσμένο τον Άδωνη Γεωργιάδη, συμμετείχε και ο Άκης Πετρετζίκης εκ μέρους των επιχειρηματιών της εστίασης που έφτασαν στην δυσάρεστη θέση με τα νέα μέτρα να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Ο γνωστός Σεφ και επιχειρηματίας μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι του στον κλάδο, για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για καταστροφικές συνέπειες, αν δεν ανοίξουν τα Χριστούγεννα.

«Είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι». Ανέφερε ο Άκης Πετρετζίκης για το ποσό το οποίο θα λάβουν. Συμπλήρωσε λέγοντας ,ότι «Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι»

Στο μεταξύ, όσο ο Άκης απαριθμούσε στον Υπουργό Ανάπτυξης τα λάθη της κυβέρνησης και την ζημιά που έχουν προκαλέσει αυτά στους επιχειρηματίες, ο Άδωνις για πρώτη φορά στα χρονικά δεν διέκοψε ούτε μια φορά τον σεφ.