99χρονη βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου πιλοτάρει εικονικά ένα Su-34

164

Η 99χρονη Μαρία Κολτάκοβα, κάτοχος 13 ρεκόρ δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και συμμετείχε χθες στην πτητική προσωμοίωση ενός Su-34 στην πόλη της Bόρονεζ της δυτικής Ρωσίας.

Καθισμένη δίπλα στον επαγγελματία πιλότο υπολοχαγός Αντρέι Ντιάσενκο, η Κολτάκοβα ανέλαβε τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης.

Με το παρατσούκλι της «Σιδερένια Γιαγιά», έχει ήδη πολλά επιτεύγματα στο βιογραφικό της, όπως άλμα με αλεξίπτωτο, καταδύσεις και πτήση με αερόστατο.

«Η εντύπωση είναι κοσμική. Μου άρεσαν τα πάντα. Πέταξα στα σύννεφα και είδα τον Βορόνεζ », δήλωσε αργότερα η ηλικιωμένη πιλότος.

Γράφοντας στο Instagram, η βετεράνος ευχαρίστησε τον Dyachenko, εξηγώντας ότι έκαναν «ακροβατικά» και «ανεφοδιασμό του αεροπλάνου ενώ ήταν στον αέρα», σημειώνοντας την απογοήτευσή της ότι ήταν μόνο ένας προσομοιωτής.

Η Κολτάκοβα συμμετείχε στην κρίσιμη μάχη του Kursk κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν μέρος του στρατού που απελευθέρωσε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Kharkov και Lvov.

Πηγή: DikaiologitikaNews