90χρονη παίρνει το πτυχίο μετά από 70 χρόνια και μας δίνει κουράγιο

0
181

Το procrastination είναι μια επικίνδυνη υπόθεση. Εκεί που λες ότι πρέπει να διαβάσεις για να περάσεις το μάθημα που δίνεις μεθαύριο, φτάνεις τελευταίο εξάμηνο και ακόμα να το πάρεις απόφαση να στρωθείς. Κάπως έτσι, αρχίζεις να αγχώνεσαι επειδή ο κλοιός στενεύει και από απλός φοιτητής κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς αιώνιος (προσωπικό δράμα, μη δίνετε σημασία).

Εδώ λοιπόν, είναι που μπαίνει η 90χρονη Joyce DeFauw και λέει ‘Hold my beer’! 

Στη δική της περίπτωση, η αναβολή κράτησε 71 χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό είναι ότι πριν λίγες μέρες πήρε πτυχίο! Οπότε ναι, είναι νωρίς για να νιώσουμε αποτυχημένοι επειδή δεν καταφέραμε ακόμα να κλείσουμε το κεφάλαιο «σχολή». Τα ξαναλέμε σε μισό αιώνα πάλι, ή και παραπάνω.

Αν θες να αγχωθείς όμως, τότε μάθε ότι η Joyce πάτησε μεν παύση στο πανεπιστήμιο, αλλά το έκανε επειδή γνώρισε τον έρωτα, παντρεύτηκε και έκανε 3 παιδιά. Λίγο αργότερα, ο σύζυγός της Don Freeman πέθανε και η Joyce έμεινε χήρα. Μέχρι μια πενταετία μετά, που ξαναπαντρεύτηκε, τον Roy DeFauw, και έκανε άλλα 6 παιδιά! Θέλω να πω, μπορεί να μην πήγαινε σε διαλέξεις, αλλά δεν έτρωγε το χρόνο της στο Netflix (feeling personally attacked από το ίδιο μου το σχόλιο…).

Σήμερα, η 90χρονη έχει 17 εγγόνια και 14 δισέγγονα και παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να ξεκλέψει χρόνο και κουράγιο για να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση πριν κάτι δεκαετίες. Για την ακρίβεια, μπήκε στο Northern Illinois University το 1951, σπούδασε για τρεισήμισι έτη οικιακή οικονομία και επέστρεψε ξανά το 2019.

Η Joyce ανέφερε στο CNN ότι η οικογένειά της ήταν πολύ υποστηρικτική και ενθάρρυνε την απόφασή της, ενώ ένα από τα εγγόνια της, η Jenna Dooley, είπε πως στο πανεπιστήμιο σοκαρίστηκαν όταν τους κάλεσαν να ρωτήσουν για μια φοιτήτριά τους από το ’50.

Στο μεταξύ, αφού η Joyce ξαναμπήκε στο τριπάκι των σπουδών, έπρεπε να μπει και στη διαδικασία των online μαθημάτων, τα οποία γνωρίσαμε οι περισσότεροι για πρώτη φορά το 2020. Εκεί δηλώνει πως χρειάστηκε τη βοήθεια των παιδιών της, και συγκεκριμένα στο πώς να χειρίζεται τον υπολογιστή. Κάθε εξάμηνο παρακολουθούσε ένα μάθημα, με την εγγονή της να την χαρακτηρίζει «πολύ οργανωμένη, έχει μια ρουτίνα. Ήθελε να συνεχίσει να παρακολουθεί μαθήματα για να μην ξεφύγει από αυτή τη ρουτίνα».

«Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω, αλλά δεν το έκανα.»λέει η 90χρονη, και η απόφασή της δικαιώνεται, αφού πριν λίγες ημέρες πήρε στα χέρια της το πτυχίο!

Πηγή: neopolis.gr