81χρονες φίλες ταξίδεψαν όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες

0
81

Επέστρεψαν πρόσφατα σπίτι τους μετά από ένα ταξίδι 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Ανταρκτική

Όταν η Sandy Hazelip πρότεινε στην παλιά της φίλη Ellie Hamby ένα ταξίδι για τα γενέθλιά τους, η 81χρονη ενθουσιάστηκε με την ιδέα.

«Η Ellie κι εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί. Σκεφτήκαμε: “Δεν θα ήταν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 ετών;”», είπε η Sandy Hazelip, σύμφωνα με το blog Αround the World at 80, που δημιούργησαν.

Αν και η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τις δύο φίλες να αναβάλουν τα σχέδιά τους για μετά τα 80 τους χρόνια, οι δύο τους τελικά πραγματοποίησαν το μεγάλο τους ταξίδι. Στις 11 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 81 ετών, ξεκίνησαν το ταξίδι, φεύγοντας από τα σπίτια τους στο Ντάλας του Τέξας. Πρώτος σταθμός: Ανταρκτική.

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο», λένε.

 

Από εκεί, και σε μόλις 80 ημέρες, οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, από το βόρειο σέλας της Λαπωνίας στο Βόρειο Πόλο και τις ερήμους της Αφρικής μέχρι τα αρχαία μνημεία της Ρώμης.

Οι δυο φίλες, οι οποίες γνωρίστηκαν στη Ζάμπια πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής, είπαν πως ο τρόπος να καταφέρουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι ήταν μέσω ενός λιτού και καλά μελετημένου budget. Το μέσο κόστος των ξενοδοχείων τους ανά διανυκτέρευση; 29 δολάρια το άτομο.

Πηγή: tilestwra.com