8 φαγητά που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν “πουλάκι”

0
478

Σολωμός

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Τα λιπαρά ψάρια, και ιδίως ο σολομός, είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός πιστεύεται ότι είναι πολύ ευεργετικός για τη θεραπεία της αϋπνίας. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα 2 πράγματα βοηθούν στην παραγωγή περισσότερης σεροτονίνης, η οποία έχει αποδειχθεί ότι προάγει τον ευκολότερο ύπνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D έχουν βρεθεί ότι είναι πιο επιρρεπή σε προβλήματα ύπνου. Και ο άγριος σολομός είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης D, ενώ ο σολομός εκτροφής είναι πολύ λιγότερο ευεργετικός.

Αμύγδαλα και Καρύδια

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται μελατονίνη. Είναι επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο, 2 μέταλλα που βοηθούν στη χαλάρωση των μυών σας. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το μαγνήσιο είναι η μείωση της φλεγμονής που μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος και πόνο στον πάσχοντα.

Τα καρύδια παρέχουν πολύ παρόμοιες ιδιότητες και περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί τον ύπνο. Αυτό το οξύ έχει βρεθεί ότι παρέχει βοήθεια σε ασθενείς που πάσχουν από ήπια αϋπνία. Επίσης, τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης ακόμη υψηλότερα, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε ακόμη πιο γρήγορα.

Τσάι

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Το τσάι χαμομηλιού, ειδικότερα, περιέχει υψηλές δόσεις φλαβόνες και απιγενίνη. Από τη μία πλευρά, οι φλαβόνες μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλεί έναν περισσότερο ύπνο χωρίς άγχος. Από την άλλη πλευρά, η απιγενίνη είναι ένα μεγάλο αντιοξειδωτικό που έχει την ικανότητα να προάγει την υπνηλία και να μειώνει τις επιπτώσεις της αϋπνίας.

Το Passionflower είναι ένα γνωστό αμπέλι που βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την αϋπνία, το άγχος και τον πόνο. Είναι ένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή που, σε πολλές περιπτώσεις, έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Αυτό είναι ιδανικό δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον εγκέφαλό τους πλήρως ενεργοποιημένο ακόμα και αφού έχουν ξαπλωθεί στο κρεβάτι

Ακτινίδιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ακτινιδιο

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011, 24 συμμετέχοντες τάιζαν 2 ακτινίδια μία ώρα πριν τον ύπνο για 4 εβδομάδες. Στο τέλος αυτής της περιόδου, όλοι οι συμμετέχοντες παρατήρησαν βελτιωμένα πρότυπα ύπνου. Παρατήρησαν ότι κοιμόντουσαν καλύτερα, κοιμήθηκαν γρηγορότερα και δεν ξύπνησαν στη μέση της νύχτας. Πιστεύεται ότι το υψηλό επίπεδο σεροτονίνης ενός ακτινιδίου είναι ο κύριος λόγος που μπορεί να είναι τόσο ευεργετικοί όταν πρόκειται για αϋπνία.

Λευκό ρύζι

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Λόγω του υψηλού γλυκαιμικού ρυθμού του, το ρύζι έχει βρεθεί ότι προάγει τον ποιοτικό ύπνο. Σε μια μελέτη όπου συμμετείχαν 1.848 άτομα, συνήχθη το συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν περισσότερο ρύζι είχαν πολύ καλύτερη διάρκεια ύπνου. Επίσης, μια προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά κάτω των 2 ετών είχαν πολύ καλύτερο ύπνο αφού κατανάλωναν είδη με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για το βραδινό τους γεύμα.

Η ίδια μελέτη δείχνει ότι το ρύζι προάγει την παραγωγή μελατονίνης και τρυπτοφάνης. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρυζιού σε καθημερινή βάση. Έτσι, αναμένεται ότι οι ιδιότητες του φαγητού θα διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στον επηρεασμό του ύπνου τους με θετικό τρόπο

Φρέσκα βύσσινα και χυμό βύσσινου

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Τα ξινά κεράσια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Χάρη σε όλες αυτές τις ιδιότητες, μια μελέτη έχει δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία. Μειώνουν τη φλεγμονή, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης.

Η μελατονίνη παράγεται από το σώμα μας φυσικά, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή για όσους πάσχουν από αϋπνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητώντας επιπλέον βοήθεια, όπως η κατανάλωση κερασιών, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα. Ας σημειωθεί ότι η μελατονίνη δεν θα σας κάνει να κοιμηθείτε αμέσως, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πιο γρήγορα.

Βασιλικός

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Για να μην συγχέεται με το βασιλικό που βάζετε στη σάλτσα μαρινάρα σας, ο ιερός βασιλικός είναι ένα βότανο που γεννήθηκε στην Ασία. Είναι ένα επαληθευμένο ανακουφιστικό άγχος που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν τον ύπνο τους.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο ιερός βασιλικός είναι η μείωση της κορτιζόλης στο σώμα μας. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση των επιπέδων άγχους μας και ως εκ τούτου τη δημιουργία αϋπνίας και αϋπνίας. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το βότανο στα ζυμαρικά σας ή, πιο συχνά, να το εγχύσετε σε λίγο ζεστό νερό και να το πιείτε σαν τσάι

Βρώμη σε κάθε μορφή

8 Foods That’ll Help You Get a Good Night’s Sleep

Όπως πολλά από τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω, η βρώμη περιέχει επίσης τρυπτοφάνη. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Β3, που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Αυτή η βιταμίνη είναι μια υπέροχη ασπίδα κατά της χοληστερόλης και είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Έχει βρεθεί ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β3 μπορεί να προκαλέσει άγχος, κόπωση και απώλεια μνήμης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι υπέφεραν από κατάθλιψη λόγω αυτής της ανεπάρκειας. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση βρώμης όχι μόνο θα αυξήσει τη σεροτονίνη και επομένως θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αλλά θα σας προστατεύσει επίσης από την κατάθλιψη.