6 πανεύκολοι τρόποι για να μαθαίνεις πιο γρήγορα

438

Φίλη μου και φίλε μου

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν μπορείς να συγκρατήσεις μια πληροφορία, είτε δυσκολεύεσαι να αποστηθίσεις κείμενα. Για αυτό λοιπόν υπάρχει λύση.

  1. Κάνε τον δάσκαλο. Θα λες τώρα  τι λέει το άτομο;Και θα εξηγήσω αμέσως. Λένε, ότι όταν κάτι το γνωρίζεις καλά, μπορείς να το εξηγήσεις με ευκολία στους άλλους.Έτσι, ότι μαθαίνεις κάτι και θες να τσεκάρεις τον εαυτό προσποιήσου πως το διηγείσαι σε ένα μικρό παιδάκι. Τα αποτελέσματα εκπληκτικά!
  2. Λίγα και καλά. Μαθαίνοντας μικρές προτασούλες βοηθάει στην ολοκληρωτική κατανόηση του κειμένου.
  3. Το γράψιμο παιδί μου. Ξέρω μόνο που το ακούς κουράζεσαι, αλλά  θα σε βοηθήσει να  το μάθεις πολύ πιο γρήγορα αντί να το λες και να το ξανά λες. Ειδικά αν είσαι οπτικός τύπος πάρε αμέσως μολύβι και χαρτί.
  4. Mental spacing που λένε και στο χωριό μου. Τι είναι αυτό ρωτάς εσύ; Φτιάξε καφέ. Είναι ένας τρόπος αποτελεσματικότερης απομνημόνευσης με 10λεπτά διαλείμματα. Δηλαδή διαβάζεις μια πληροφορία προσπαθείς να την αποστηθίσεις έπειτα κάνεις ένα διάλειμμα 10 λεπτών, επανέρχεσαι στην πληροφορία που θες να λάβεις. Αυτό θα το επαναλάβεις 3 φορές. Με αποτέλεσμα να θυμάσαι καλύτερα τις πληροφορίες που μαθαίνεις.
  5. Πάρε έναν υπνάκο. Βεβαίως, ο ύπνος είναι απαραίτητος για να γεμίσουν οι μπαταρίες. Προσοχή όμως για να είναι ωφέλιμος πρέπει να είναι μικρός, λιγότερος από μια ώρα.
  6. Άλλαξε την ρουτίνα σου. Άλλαξε τον τρόπο που διαβάζεις την ρουτίνα πριν και μετά το διάβασμα. Η διατροφή σου είναι εξίσου σημαντική

Συνοψίζοντας αν όχι όλα σίγουρα ένα θα σε βοηθήσει. Δοκίμασετα και να θυμάσαι η γνώση είναι δύναμη!