Αυτό είναι το νέο iPhone X | Επετειακό, όλο οθόνη και ξεκλειδώνει με το πρόσωπο

923

Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι εδώ!

Απευθείας από το ιστορικό πρώτο Apple Event στο Steve Jobs Theater ανακοινώθηκε το πολυαναμενόμενο επετειακό iPhone, που θα είναι εντελώς διαφορετικό από το iPhone 8/ 8 Plus. Τελικά, θα ονομάζεται iPhone X (Ten) και αποτελεί την επόμενη μεγάλη εξέλιξη στα smartphones της εταιρίας, όπως τόνισε ο Tim Cook. Τη σκυτάλη πήρε ο Phil Schiller για να μας παρουσιάσει το iPhone που “είναι ολόκληρο από οθόνη”.

Αρχικά, ξεκινάμε με την άκρως εντυπωσιακή edge-to-edge, Super Retina οθόνη του επετειακού iPhone, η οποία είναι για πρώτη φορά OLED πάνελ στις 5.8″ ίντσες, ανάλυσης 2436×1125 και έχει την πιο λεπτομερή πυκνότητα πίξελ στα 458ppi. Υποστηρίζει HDR, true tone χρώματα και το media περιεχόμενο θα αγκαλιάζει όλη την οθόνη χωρίς παράξενες μαύρες μπάρες, ενώ όπως αναμενόταν δεν υπάρχει home button. Όλα πλέον γίνονται με gestures φέρνοντας ένα επαναστατικό, αποκλειστικά gesture based μενού, όπως έκανε το iPhone με το μοναδικό φυσικό κουμπί. Επομένως, το home button φεύγει και για να πάτε στο μενού απλά κάνετε swipe από κάτω προς τα πάνω, όπου κι αν βρίσκεστε.

Το επόμενο μεγάλο χαρακτηριστικό είναι πως το Touch ID και το fingerprint scanner καταργούνται. Η νέα γενιά λέγεται FaceID και ξεκλειδώνει τη συσκευή με εξελιγμένο machine learning χάρη στον A11 Bionic επεξεργαστή, ασφαλέστερα και χωρίς μπερδέματα προσώπων, ακόμη και αν έχετε κάποιον δίδυμο αδερφό, όπως είπε η Apple στη σκηνή. Εκεί όπου το Touch-ID είχε 1 στις 50.000 πιθανότητες να ξεκλειδωθεί από κάποιον άλλο, το FaceID ανεβάζει τον αριθμό στο 1-1.00.000.

Όσον αφορά τη κατασκευή του, τo ανοξείδωτο ατσάλι που περιβάλλει το iPhone X ενισχύει τα επίπεδα αδιαβροχοποίησης, ενώ το πίσω γυάλινο μέρος επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση. Στα των specs εκεί συναντάμε τα ίδια ακριβώς με το iPhone 8, δηλαδή το εξαπύρηνο A11 Bionic chip. Ακόμη, προσφέρει 2 ώρες περισσότερη διάρκεια ζωής από το iPhone 7.

Περνώντας στην κάμερα όπου είναι το επόμενο μεγάλο selling point του φουτουριστικού iPhone, εκεί συναντάμε τις δύο κάμερες των 12 megapixel με dual OIS για πρώτη φορά. Οι αισθητήρες είναι μεγαλύτεροι και γρηγορότεροι με την κύρια κάμερα να φέρει f/1.8 και η telephoto στο f/2.4. Επίσης, οι αισθητήρες υποστηρίζονται από ένα quad-LED True Tone flash σύστημα που είναι κατά δύο φορές καλύτερο στην ομοιομορφία του φωτός. Η μπροστινή κάμερα την οποία η Apple ονομάζει TrueDepth και εκτός του ότι είναι το “σπίτι” του FaceID, μπορεί να βγάλει selfies τύπου Portrait mode με θολωμένο background, όπως είδαμε στο iPhone 7 Plus, ενώ το Portrait Lighting αλλάζει εντελώς το φωτισμό μιας φωτογραφίας, σαν να τη βγάλατε με επαγγελματικό φωτισμό.

Το iPhone X θα γίνει διαθέσιμο στις 3 Νοεμβρίου (pre-order από τις 27/10) σε δύο εκδόσεις 64GB και 256GB με τιμή που θα ξεκινά από τα $999.

unboxholics.com