4χρονος σούπερ ήρωας: Έγινε δωρητής μυελού των οστών για τα νεογέννητα αδέρφια του

0
47

Συγκινεί και προκαλεί θαυμασμό η αλτρουιστική πράξη ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο προσφέρθηκε να βοηθήσει τα νεογέννητα αδέρφια του προσφέροντάς τους μυελό των οστών.

Ο μικρός Michael προσφέρθηκε να βοηθήσει τα δίδυμα αδέρφια του όταν έμαθε ότι είναι συμβατός δότης, παρά τις προειδοποιήσεις των γονιών του για το πόσο δύσκολη και επίπονη θα ήταν η όλη διαδικασία.

“Θα σωθούν τα αδέρφια μου;”, ρώτησε τη μητέρα του και όταν εκείνη του απάντησε πως ναι, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά.

Η μητέρα του αποκάλυψε όλη την ιστορία των παιδιών της στο LoveWhatMatters.com, πριν 2 χρόνια, και συγκίνησε εκατομμύρια κόσμου.

Διαβάστε τη:

«Έχουμε 4 παιδιά με τον σύντροφό μου. Τον Dominick, 9 ετών, τον Michael, 4 και τα δίδυμα που είναι 8 μηνών.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα τον περασμένο Οκτώβριο και πέρασαν αρκετές εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Και τα δύο διαγνώστηκαν με Χρόνια Κοκκιωματώδη Νόσο, ένα κληρονομικό σύνδρομο που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και τον κάνει ευάλωτο απέναντι σε πολλές -σοβαρές και μη- λοιμώξεις και ασθένειες.

Το δεύτερο παιδί συμβατός δότης

Όταν το ένα από τα δίδυμα νοσηλεύτηκε ξανά, λόγω μια μικρής πληγής, αντιληφθήκαμε ότι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν τα μωρά μας να έχουν μια φυσιολογική ζωή είναι η μεταμόσχευση.

Ο μεγαλύτερος γιος μας είχε επίσης νοσήσει και θεωρείται πλέον “καθαρός” από αυτή χάρη στην επιτυχημένη μεταμόσχευση που του έγινε, 8 χρόνια πριν.

Το μεσαίο μας παιδι, ο Michael, ήταν ο μόνος συμβατός δότης μυελού των οστών για τα αδέρφια του.

Όταν του το είπαμε το μόνο που ρώτησε ήταν “Πώς μπορώ να βοηθήσω”. Του εξηγήσαμε την κατάσταση και ο ίδιος προσφέρθηκε να γίνει δότης. Του ξεκαθάρισα ότι θα πονέσει πολύ και μια μεγάλη βελόνα θα τον τσιμπήσει. Η αντίδρασή του με ξάφνιασε και με συγκλόνισε: “θα τους σώσει;”, με ρώτησε και όταν που απάντησα ναι μου είπε: “Εντάξει, θα το κάνω!”.

Στην αρχή ήταν φοβισμένος, όπως θα ήμασταν όλοι μας, αλλά το κουράγιο που επέδειξε ταιριάζει σε ενήλικα άνθρωπο και όχι σε 4χρονο αγόρι».

Ο μικρός Michael είναι περήφανος που μπορεί και βοηθά τα αδέρφια του, τα οποία πριν την επέμβαση υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπείες και νοσηλείες αρκετών ημερών, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Πηγή: tilestwra.com