Εύκολα και δροσερά κοκτέιλ για το πάρτι!

715

Iδού μερικές εύκολες συνταγές, σε ποσότητες που θα ποτίσουν πάνω από πέντε στομάχια και θα σας βγάλουν από την ταλαιπωρία.
Strawberry Basil Margaritas

Για 8 περίπου ποτά: 300 ml συμπυκνωμένη λεμονάδα/ 10 φράουλες/ 8 φύλλα βασιλικού/ 2μιση κούπες τεκίλα (χρυσή ή ασημένια)

Αδειάστε την συμπυκνωμένη λεμονάδα σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέστε 2μισι κούπες νερό και 2μισι κούπες τεκίλα. Κόψτε τις φράουλες κατά μήκος σε φέτες και βάλτε τις στην κανάτα, τρίψτε τον βασιλικό στα χέρια σας για να απελευθερώσει το άρωμά του και πετάχτε τον και αυτόν μέσα. Καλύψτε την κανάτα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Βγάλτε την όταν είστε έτοιμοι και απολαύστε.

Sparkling Watermelon Sangria

Για 4-6 ποτά: 4 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους, κρύο/ ¾ κούπας λευκό κρασί Port/ 1 λάιμ κομμένο σε φέτες/ 1 μπουκάλι 750 ml Μοσχάτο, παγωμένο/ 3 κούπες ανθρακούχο νερό με λάιμ

Σε μια κανάτα, ρίξτε τους κύβους καρπουζιού (κρατώντας 2-3 για γαρνιτούρα) και το πορτ. Σιγουρευτείτε ότι είναι κρύα γιατί «μουλιάζουν» σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε 8-10 φέτες λάιμ και προσθέστε το Μοσχάτο και το ανθρακούχο νερό. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αδειάστε σε ποτήρια με πάγο, γαρνίροντας με τους κύβους καρπουζιού.

Frozen Strawberry Daiquiri

Για 4-6 ποτά: 1 κούπα λευκό ρούμι/ 3 κούπες φρέσκες φράουλες χοντροκομμένες και καθαρισμένες/ ¼ κούπας χυμός λαιμ, φρέσκος/ παγάκια

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το ρούμι, τις φράουλες, τον χυμό λάιμ και 1 κούπα πάγο. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και σερβίρετε. Αναλόγως πόσο «σφτιχτό» θέλετε το ντάκιρι, μπορείτε να προσθέσετε πάγο. Ξεκινήστε με μια κούπα και αν το θέλετε λιγότερο αραιωμένο προσθέστε μισή ακόμα.

Green Tea Mojito

Για 1 ποτό: 1 κ.σ. χυμός λαιμ, 4 μεγάλα φύλλα μέντας, 2 κ.γλ. ζάχαρη, ½ κούπα πράσινο τσάι, μια μεζούρα λευκό ρούμι

Λιώστε με το γουδοχέρι τον χυμό λάιμ, την μέντα και την ζάχαρη μέχρι να απελευθερωθούν οι γεύσεις τους. Προσθέστε πάγο μέχρι τα ¾ του ποτηριού και μετά προσθέστε το ρούμι και το πράσινο τσάι. Ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε να «παίξετε» με κανάτα, πολλαπλασιάστε τα υλικά με τον αριθμό των καλεσμένων σας, λιώστε την μέντα, το λάιμ και τη ζάχαρη, αναμείξτε με το πράσινο τσάι και το ρούμι, μέσα στην κανάτα και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

via