Η πιο ανοιξιάτικη φρουτοσαλάτα με απλά βήματα!

950

Οι οδηγίες είναι απλές! Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε φρούτα της επιλογής μας: Φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα, κεράσια και πετροκέρασα, πεπόνι και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας και το βρούμε στην αγορά στην εποχή του, ώριμο και μυρωδάτο. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά στο ζουμί 2-3 κ.σ. μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από 1 μοσχολέμονο (lime) και ανακατεύουμε με το σύρμα. Δοκιμάζουμε και φέρνουμε τη γεύση στα μέτρα μας εάν χρειαστεί, με λίγο ακόμη μέλι ή μοσχολέμονο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου. Ξαναβάζουμε τα φρούτα μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε την φρουτοσαλάτα πάλι στο ψυγείο για 2-3 ακόμη ώρες, μέχρι να ενωθούν τα αρώματα. Φροντίζουμε να βγάλουμε την φρουτοσαλάτα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την απολαύσουμε. Εάν επιθυμούμε και δεν χρειάζεται να μετράμε τις θερμίδες, συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή κάποιο φρουτένιο σορμπέ.

via