Σπ. Λάμπρου | Των πεζοδρομίων τα παράδοξα!

1073

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σπύρου Λάμπρου, μία από τις πιο κεντρικές των Ιωαννίνων.

Και φυσικά οι κάτοικοι υποδέχθηκαν το έργο με μεγάλη χαρά!

Όμως ήδη καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες.

Στους αριθμούς 20 και 22, πιθανόν και σε άλλους, οι κάτοικοι έπαθαν σοκ, όταν διαπίστωσαν ότι οι κενοί χώροι που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις εισόδους των πολυκατοικιών προορίζονται για τους κάδους απορριμμάτων!

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις που κάνει αναγνώστης μας, που διαμένει στην οδό.

«Η τοποθέτηση κάδων στα σημεία αυτά, αφενός μεν δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή πρόσβασή μας στην είσοδο και έξοδο από τις πολυκατοικίες (φόρτωση, εκφόρτωση κλπ) αλλά κυρίως περιορίζει σημαντικά το πλάτος του πεζοδρομίου, που ήδη είναι στενό, ώστε με την τοποθέτηση των κάδων να είναι σχεδόν αδύνατη η διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων και παιδικών καροτσιών.

Οι διερχόμενοι θα αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα με πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος.

Περιττό να πούμε τι θα γίνει σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τότε οι είσοδοι των πολυκατοικιών θα κλείσουν από τους σωρούς των σκουπιδιών.

Θα χρειαστεί ο ανεφοδιασμός των πολυκατοικιών να γίνει… με ελικόπτερο από τις ταράτσες, γιατί η πρόσβαση θα είναι αδύνατη! Υπάρχουν βέβαια και τα κοφίνια, όπως στα Μετέωρα για να ανεβάζουμε τις προμήθειες! Και φυσικά όλοι με μάσκες».

Από τους κατοίκους, όπως αναφέρουν έχουν γίνει οι αντίστοιχες αιτήσεις προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, με τις οποίες ζητούν να μην τοποθετηθούν κάδοι στα συγκεκριμένα σημεία, με δεδομένο ότι οι υπάρχοντες εξυπηρετούν τις ανάγκες τους..

Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι…

Οι κάτοικοι πάντως εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον εργολάβο και τους μηχανικούς για την γρήγορη και ποιοτική δουλειά που κάνουν!

epiruspost