12ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ 5 ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ!

0
561

άτι για αναζήτηση κινήτρου εν όψει εξεταστικής άκουσα. Η περίπτωση του Clovis Hung λογικά μας κάνει.

Το 12χρονο αγόρι δεν έχει μπει καν στην εφηβεία και μετράει ήδη 5 πτυχία, πράγμα που κάνει την περίπτωσή μας να φαίνεται ακόμα χειρότερη. Δε μας κολακεύει ιδιαίτερα το γεγονός ότι παλεύουμε για ένα πτυχίο στα 20s μας, την ίδια ώρα που ένα legit παιδί έχει 5 από αυτά και στοχεύει στο επόμενο επίτευγμά του: να πάρει άδεια πιλότου στα 16Αν ο εγωισμός μας δεν μπει μπροστά ούτε μετά από αυτό, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά…

Εντωμεταξύ, θα απορείτε πώς ένα μικρό αγόρι βρέθηκε να σπουδάζει και να αποφοιτά σε τόσο νεαρή ηλικία και η απάντηση είναι αυτή που περιμένατε. Δεν είναι το average παιδί που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, με τα σημάδια να τα βλέπει από νωρίς η μητέρα του, η οποία κατάλαβε ότι το σχολείο δεν κάλυπτε τις ανάγκες του και αποφάσισε να δοκιμαστεί κατευθείαν στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

«Ο Clovis είναι πολύ φιλοπερίεργος, ώριμος, συνεπής, πειθαρχημένος και παιδί με κίνητρο», είπε η μητέρα του, Song Choi, με αποτέλεσμα στα 9 του μόλις χρόνια να γίνεται φοιτητής πανεπιστημίου. Έγραψε μάλιστα ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος απόφοιτος του Fullerton College στην Καλιφόρνια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 13χρονου Jack Rico.

 

Ο Clovis παραδέχεται πως αρχικά αγχωνόταν για τις διαλέξεις, αλλά σύντομα «ερωτεύτηκε τη φοιτητική ζωή» και αποφάσισε να δηλώσει ακόμα περισσότερα μαθήματα. (Ακόμα ψάχνουμε το σημείο στην ιστορία που θα μας κάνει να ταυτιστούμε…)

Μαζί με το 12χρονο αγόρι αγχώνονταν και οι καθηγητές του, περισσότερο για το πώς θα τον αντιμετώπιζαν οι συμφοιτητές του, λόγω της διαφοράς ηλικίας. Όπως φαίνεται, ούτε αυτές οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι υπόλοιποι φοιτητές αντιμετώπισαν με σεβασμό το νεότερο μέλος, βλέποντάς τον σαν τον μικρότερο αδερφό τους. Όπως σημείωσε ο καθηγητής Βιολογίας, Kenneth Collins:

Ο Clovis υπήρξε μια τέλεια μίξη παιδιού και φοιτητή πανεπιστημίου. Είναι αρκετά ώριμος ώστε οι υπόλοιποι φοιτητές να τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά αρκετά παιδί για να τον φροντίζουν σαν να είναι ο μικρότερός τους αδερφός και να τον ενθαρρύνουν. 

Στις 20 Μαΐου λοιπόν, ο 12χρονος φόρεσε την τήβεννό του και έδωσε το παρόν στην τελετή αποφοίτησής του, έχοντας στο βιογραφικό του πτυχίο στην Ιστορία, τις Κοινωνικές Επιστήμες, την Κοινωνική Συμπεριφορά και Αυτο-εξέλιξη, στις Τέχνες, καθώς και στην Επιστήμη και τα Μαθηματικά.

Για τον Clovis (όχι για εμάς) τα παραπάνω κατορθώματα δε φτάνουν και συνεχίζει να θέτει στόχους, με επόμενο να είναι να αποκτήσει άδεια πιλότου σε ηλικία 16 ετών, αφού ενταχθεί στο Civic Air Patrol. Και στη συνέχεια (ναι, έχει κι άλλο), να πάει στον Άρη ή σε έναν «άλλο πλανήτη», ενώ ταυτόχρονα θα δικτυώνεται με άλλους έξυπνους ανθρώπους, όπως ο Elon Musk.

«Στο μέλλον, θα ήθελα είτε να ανακαλύψω κάτι νέο είτε να συναντήσω διάσημους ανθρώπους όπως ο Έλον Μασκ. Είμαι έξυπνο παιδί και αυτός ένας έξυπνος άνθρωπος, οπότε οι έξυπνοι πρέπει να μιλούν με έξυπνους», δηλώνει.

Πηγή: neopolis.gr