Οι Πυξ Λαξ ζωντανά στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ! 6 πράγματα που δεν ήξερες για το δημοφιλές συγκρότημα

1113

Το Σάββατο 9 Ιουνίου οι Πυξ Λαξ θα βρεθούν στα Γιαννενα για μία και μοναδική συναυλία! Το διασημότερο ελληνικό ροκ συγκρότημα γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του με μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Το θέατρο ΕΗΜ αναμένεται να γεμίσει, καθώς δεν είναι λίγοι οι φανατικοί του συγκροτήματος που περιμένουν να ακούσουν ζωντανά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα.

Κέρδισε 2 μονά εισιτήρια για το LIVE των ΠΥΞ ΛΑΞ!

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη αυτή συναυλία, θυμόμαστε μερικές από τις στιγμές (μεγάλες και μικρές) που αποτέλεσαν σταθμό στην καριέρα τους.

  • Ιδρύθηκαν το 1988 από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, δύο παιδικούς φίλους από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.
  • Έκαναν τις πρόβες τους σε μία παλιά αποθήκη πίσω από το σπίτι του Φίλιππου Πλιάτσικα.
  • Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, έχουν παίξει και σε σκηλάδικο στα πρώτα τους βήματα ως συγκρότημα. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που το επιδίωξαν!

pyx lax - Οι Πυξ Λαξ ζωντανά στη Λάρισα! 6 πράγματα που δεν ήξερες για το δημοφιλές συγκρότημα

  • Το τραγούδι “Ασ’ την να λέει” γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος ωστόσο δεν πρόλαβε να το ηχογραφήσει καθώς έφυγε από τη ζωή. Τη μεγάλη επιτυχία τραγούδησε τελικά ο Βασίλης Καρράς.
  • Τα πρώτα χρόνια συνήθιζαν να παίζουν μπροστά σε 5 με 10 άτομα κοινό. Την πρώτη φορά που γέμισαν έναν ολόκληρο συναυλιακό χώρο ήταν στην Λειβαδιά. Οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι ο κόσμος είχε έρθει γι αυτούς, αλλά για τον Γιώργο Μαργαρίτη που εμφανιζόταν σε διπλανό νυχτερινό κέντρο.
  • Το 2011 με αφορμή την επανένωσή τους έδωσαν δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από 120000 θαυμαστές.