10 Σημάδια ότι το σπίτι μας παρακολουθείται από κλέφτες -video-

745

Όλοι μας κάνουμε προσπάθειες να προφυλάξουμε την περιουσία μας, με διάφορους κοστοβόρους η μη τρόπους, ποια είναι όμως τα 10 σημάδια που θα μας δείξουν ότι οι κλέφτες έχουν στοχοποιήσει το σπίτι μας;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προφυλαχτείτε

Και μερικά έξτρα tips:

 

«Κλειδώστε» την ασφάλεια

Φροντίστε να κλειδώνετε με κλειδαριά ασφαλείας την πόρτα της οικίας σας ακόμα και αν είστε μέσα. Πρωί ή βράδυ, ο κίνδυνος είναι πλέον ο ίδιος, καθώς οι ληστές πραγματοποιούν επισκέψεις και την ημέρα.

Το ίδιο πρέπει να γίνεται απαραίτητα και κατά τη διάρκεια που απουσιάζετε από το σπίτι. Ακόμα και στην περίπτωση που θα λείψετε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, κλείστε με ασφάλεια και τα παράθυρα.

Μην αφήνετε ούτε για λίγο την κύρια πόρτα ανοιχτή με στηρίγματα.

Στην περίπτωση που μένετε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, καλό είναι να κλειδώνετε ακόμα και την κεντρική εξώπορτα.

Οι ληστές προσποιούνται υπαλλήλους του ΟΤΕ

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί κρούσματα με ληστές που παριστάνουν υπαλλήλους του ΟΤΕ. Χτυπούν το κουδούνι λέγοντας π.χ. πως θέλουν να διαπιστώσουν αν το σπίτι σας υποστηρίζει οπτικές ίνες. Προσοχή, μην πέσετε στην παγίδα και ανοίξετε την πόρτα… στον απατεώνα δήθεν υπάλληλο.

Τα κλειδιά… στις τσέπες σας

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών και συνιστά να μην δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτα πρόσωπα.

Ξεχάστε και το παλιό κόλπο της κρυψώνας κάτω από το χαλάκι. Τα κλειδιά κατά την έξοδό σας από το σπίτι πρέπει να είναι πάντα στα χέρια σας.

Ακόμα και στην περίπτωση που μετακομίσετε φροντίστε να αλλάξτε τις κλειδαριές και τα κλειδιά.

Στόχος ακόμα και οι αποθήκες

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι «ποντικοί» πραγματοποιούν εφόδους στις αποθήκες των πολυκατοικιών, καθώς αρκετοί πολίτες έχουν κρύψει σε αυτές καταθέσεις από τράπεζες και τιμαλφή αντικείμενα.

Ωστόσο, γενικά σύμφωνα με οδηγίες της Αστυνομίας φρόνιμο είναι να αποφεύγετε να έχετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην περίπτωση που νιώθετε ασφάλεια με κάτι τέτοιο, καλό είναι να μην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.

Ο συναγερμός «εχθρός» των ληστών

Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερμού – ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.