Οι 4+1 food bloggers που πρέπει να ακολουθήσεις σήμερα στο Instagram – Μαμαδίστικα φαγητά και γλυκά του ονείρου

0
206
Ελληνίδες food bloggers

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τα πάντα γύρω μας, και μέσα από αυτά πολλές φορές παρακινούμαστε να κάνουμε διάφορα πράγματα στην καθημερινότητά μας, όπως για παράδειγμα να… αθληθούμε, να διαβάσουμε βιβλία, ή να… μαγειρέψουμε.

Ειδικά οι food bloggers είναι αυτοί που κυριολεκτικά σαρώνουν στα social media, και ειδικότερα στο Instagram. Ατομα που έχουν πάθος με την κουζίνα και τη μαγειρική μοιράζονται καθημερινά μαγειρικά tips και συνταγές, φυσικά μέσα από υπέροχες φωτογραφίες, και δίνουν ιδέες για το καθημερινό ή ακόμα και το γιορτινό τραπέζι με τέλεια φαγητά και γλυκά.

Οι παρακάτω food bloggers θα σε βοηθήσουν να ξετυλίξεις το γαστρονομικό σου ταλέντο! Βρήκαμε λοιπόν πέντε Ελληνίδες food bloggers που “σαρώνουν” στο instagram, δημιουργώντας απλές ή πιο σύνθετες συνταγές, παραδοσιακές ελληνικές και όχι μόνο, μαμαδίστικα φαγητά και πολλά γλυκά που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας…

Cookbloggr

Η Cookbloggr λατρεύει τη μαγειρική, αλλά και το… στυλ στο φαγητό. Στον λογαριασμό της στο instagram, ο οποίος έχει πάνω από 16.000 ακολούθους, βρίσκουμε αγαπημένα φαγητά, γλλυκά, αλλά και παραδοσιακές πίτες, όλα μέσα από υπέροχες φωτογραφίες με τέλεια αισθητική.

Η Cookblogr δίνει αναλυτικά τα υλικά κάθε συνταγής και τον τρόπο εκτέλεσής της.

 

Xenias foodstories

Στον λογαριασμό της Xenias foodstories στο Instagram, θα βρεις από λαχταριστό αλμυρό cheesecake και ρολάκια πιτσας γεμιστά με πέστο βασιλικού κ μοτσαρέλα, μέχρι θεϊκό red velvet cake και την αγαπημένη όλων πάστα φλώρα.

Η ίδια φτιάχνει πολυ προσεγμένα τις συνταγές της και φωτογραφίζει τα πιάτα της με αισθητική, χρησιμοποιώντας… όλο της το ταλέντο.

Foodforthought Chrysavgi

Στον προφίλ της Foodforthought_chrysavgi στο Instagram, διαβάζουμε: “Συνταγές και ιστορίες. Έρως στομαχικός!”.

Και φυσικά έχει να μας πει πολλές… μαγειρικές ιστορίες μέσα από τα πιάτα της, τα οποία φαίνονται όλα λαχταριστά, αφού τα φτιάχνει με αγάπη και μεράκι. Ο λογαριασμό της έχει περισσότερους από 42.000 ακολούθους, ενώ δεν θα δούμε μόνο ελληνικά παραδοσιακά, αλλά και γαστρονομικές δημιουργίες από άλλες χώρες.

bookitsa.gr

Ενας ακόμα λογαριασμός με χιλιάδες ακολούθους είναι αυτός της bookitsa.gr. Εκεί θα βρεις μαμαδίστικα φαγητά, από τέλεια τυρόπιτα με κανταΐφι, χειμωνιάτικα γιουβαρλάκια και κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια μέχρι τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά, που είναι ό,τι πρέπει για την τωρινή νηστεία των Χριστουγέννων, αλλά και άλλα γλυκά, όπως καραμελένιο κέικ και τάρτα με φουντούκια και πραλίνα.

Μarys_gramm

Η marys_gramm μετρά σχεδόν 36.000 followers στο instagram και δηλώνει food lover και food blogger. Οχι άδικα, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες στον λογαριασμό της, όπου όλα τα φαγητά και τα γλυκά που ανεβάζει είναι λαχταριστά, ενώ εδώ θα βρεις και πολλές προτάσεις για τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν.

Πιλάφι με ψητή κολοκύθα, κάστανα και ξηρούς καρπούς, χιουνκιάρ μπεγεντί, κέικ με γεύση… μπακλαβά και εκμέκ κανταϊφι, όλα σε χριστουγεννιάτικο mood και φυσικά πάρα πολλές ακόμα συνταγές.

Πηγή: thetoc.gr