Κουράγιο και υπομονή: Τα 5 πιο δύσκολα ζώδια για να κάνεις σχέση μαζί τους!

0
248

Λίγο πολύ όλοι έχουμε τις παραξενιές μας και τα χούγια που στα μάτια των άλλων μας κάνουν να φαινόμαστε δύσκολοι άνθρωποι. Όταν μέσα στο κόλπο μπαίνουν και τα ζώδια, τότε καταλαβαίνεις και το λόγο που κάποια χαρακτηριστικά σου μπορούν να γίνουν ανυπόφορα και μη διαχειρίσιμα σε μία σχέση. 

Προφανώς και δεν μπορούν να ταιριάζουν όλοι με όλους, αλλά είναι και μερικοί που αποτελούν το τζόκερ της τράπουλας, με την κακή έννοια! Όπου και να τους βάλεις, δε θα προκόψει το πράγμα.

Έχοντας κι εγώ στον αστρολογικό μου χάρτη ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια (Σκορπίνα εδώ), δε θα βγάλω την (δηλητηριώδη) ουρά μου απέξω – spoiler alert, είμαστε και εμείς στη λίστα! Το καλό όμως είναι πως δε βρίσκομαι μόνη μου εκεί. Υπάρχουν κι άλλα ζώδια που η σχέση μαζί τους απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και υπομονή, διαφορετικά μπορεί να σε στείλουν στον ψυχίατρο.

 ♍Παρθένος: Ο επικριτικός manipulator

Το Παρθενάκι μπορεί να γίνει πολύ δοτικό όταν ερωτεύεται. Μέχρι τότε όμως, καλή τύχη. Ως τελειομανής, θα σε περάσει από κόσκινο για να καταλάβει αν αξίζεις τα συναισθήματά του, τα οποία εκφράζει με το σταγονόμετρο. Όχι γιατί δεν πιστεύει στην αγάπη, απλά είναι τόσο αυτάρκης που θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν παίρνει από τον εαυτό του για να το βρει σε μια σχέση. Αυτό ακριβώς είναι και το challenge που έχεις να αντιμετωπίσεις. Να του προσφέρεις πολλά και μεγάλα πράγματα και να ρίξεις τα τείχη του χωρίς να νιώσει ότι εισβάλλεις στο χώρο του και χάνει τον έλεγχο. Πιάσε τ’ αυγό και κούρευ’ το, θα πω εγώ.

Ας πούμε όμως ότι τα καταφέρνεις και σου φανερώνει τον αληθινό του εαυτό. Εκεί καταλαβαίνεις ότι ο αγώνας δεν τελείωσε. Θα σε περνάει καθημερινά από δικαστήριο κρίνοντας κάθε πιθανό λάθος και υπεραναλύοντας ακόμα και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια. Θέλει να περνάει οπωσδήποτε το δικό του τάχα μου με συμβουλές για το καλό σου. Θα νιώσεις πολλές φορές να καταπιέζεσαι και να προσέχεις τις κινήσεις σου μη τυχόν κι αρχίσει την κριτική. Ακόμα χειρότερο όμως, είναι το αίσθημα της αδικίας όταν δε θα βρίσκεις το δίκιο σου, γιατί μπορεί να βγει από πάνω ακόμα και στα πιο παράλογα πράγματα!

 

♏ Σκορπιός: Ο «δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει»

Ο Σκορπιός είναι υπερβολικά κτητικός στις σχέσεις του. Άπαξ και σε εμπιστευτεί και σε διαλέξει για ταίρι, θα είσαι το κέντρο του κόσμου του. Γι’ αυτό το λόγο, ζηλεύει και πολύ. Ό,τι θεωρεί δικό του, θέλει να είναι ολοκληρωτικά δικό του. Και περιμένει το ίδιο κι από εσένα. Να τον κάνεις δηλαδή να νιώσει ότι τον λατρεύεις. Ότι τον βλέπεις σαν θεόσταλτο δώρο και είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μπαίνει στη μέση και η κυκλοθυμία του. Θα μπορούσε κάποιος να την παρομοιάσει με σκωτσέζικο ντουζ. Τη μια στιγμή είστε μες στα μέλια και κάνετε το καλύτερο σεξ και την άλλη κλείνεται στον εαυτό του και δεν του παίρνεις κουβέντα. Θα τον έχουν πιάσει πάλι οι καχυποψίες του. Εσύ μπορεί να μην έχεις κάνει τίποτα, όμως στο μυαλό του τον έχεις προδώσει. Έτσι απλά, επειδή είδε στον ύπνο του ότι τον απάτησες. Φύλαγε τα νώτα σου, γιατί η εκδικητικότητα ενός Σκορπιού, πίστεψέ με, μπορεί να τον ωθήσει στα άκρα!

 Υδροχόος: Το ελεύθερο πνεύμα

Ο Υδροχόος έχει βρει τα πατήματά του και δύσκολα μπορεί να συμβιβαστεί με τα «θέλω» κάποιου άλλου. Ακόμα και αν είναι τ@ συντρόφου του. Έχει συγκεκριμένο όραμα για το πώς θα ζήσει τη ζωή του, ενώ θέλει να προστατέψει την ψυχική του υγεία με κάθε κόστος. Φοβάται μην πληγωθεί, πολύ πιθανόν γιατί πληγώθηκε από την πρώτη του σχέση και το μυαλό του έχει κολλήσει εκεί. Γι’ αυτό γίνεται υπερβολικά ανεξάρτητος, στα όρια του bitchy, πράγμα που τον καθιστά εξαιρετικά δύσκολο άνθρωπο για σχέση.

Συναισθηματικά έχει κατεβάσει ρολά. Είναι εκ φύσεως ένα πολύ μοναχικό ζώδιο και αποφεύγει να δείχνει την ευαίσθητη πλευρά του και ποιος πραγματικά είναι. Για να το καταφέρεις, πρέπει να φτύσεις αίμα. Θέλει πολύ μία σχέση με την οποία να ταιριάζει απόλυτα, όμως τείνει να σαμποτάρει τον ίδιο του τον εαυτό. Πώς; Πάνω στην προσπάθειά του να δείξει μυστήριος και άπιαστος, αυτό που καταφέρνει τελικά είναι να γίνεται ψυχρός, στραβός και απότομος.

 

♐ Τοξότης: Ο «πού να κάνουμε σχέση τώρα, καλά δεν είμαστε έτσι;»

Ζώδιο της φωτιάς, του πάθους, της περιπέτειας και της ανεξαρτησίας. Ναι, όλα αυτά περιγράφουν τέλεια τον Τοξότη, ο οποίος δύσκολα θα μπει σε μία σχέση, ακόμα και αν είσαι ο έρωτας της ζωής του. Ένα Τοξοτάκι θέλει να κρατήσει όλες του τις ελευθερίες και να νιώθει single ακόμα κι αν δεν είναι! Ενθουσιάζεται εύκολα, φλερτάρει έντονα, όμως όσο γρήγορα έρχεται αυτός ο ενθουσιασμός, τόσο γρήγορα του φεύγει. Του αρέσει το κυνηγητό, αλλά όταν πιάνει το στόχο του, χάνει το ενδιαφέρον του και ψάχνει τον επόμενο.

Αν μπορείς να αντέξεις την παρορμητική φύση του, να τον κρατάς μόνιμα σε εγρήγορση, να δοκιμάζετε συνεχώς νέα πράγματα και να σου αρέσει το public sex σε επικίνδυνα μέρη, τότε συγχαρητήρια, ΙΣΩΣ και να έχεις μία ελπίδα να κάνεις σοβαρή σχέση με έναν Τοξότη. Θέλει κάποι@ που να τρέχει με την ίδια ταχύτητα δίπλα του, κι όχι από πίσω του. Το ‘χεις;

 

♑ Αιγόκερως: Ο «θα σας ειδοποιήσουμε»

O έρωτας είναι το πιο έντονο συναίσθημα. Θέλει να είσαι χαλαρός, να παίρνεις ρίσκα και να το αφήνεις να σε πηγαίνει μόνο του. Ό,τι χειρότερο δηλαδή για τον control freak και τέρμα πρακτικό και λογικό Αιγόκερω. Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, αυτός ο συνδυασμός τον κάνει ό,τι χειρότερο για μία σχέση! Τα πράγματα στο κεφάλι του τα έχει μέσα σε κουτάκια, έτσι ακριβώς και στον έρωτα, τα κάνει όλα με πρόγραμμα.

Στα πρώτα ραντεβού με έναν Αιγόκερω θα νιώσεις ότι περνάς από συνέντευξη για πολυεθνική εταιρεία, αφού ψάχνει ένα άτομο που να κάνει τικ στα στάνταρ του. Θα κάνει λίστα με τα υπέρ και τα κατά και θα σε ερωτευτεί αν τα προτερήματά σου είναι περισσότερα. Το κακό είναι ότι αυτό δε θα περιοριστεί μόνο στα πρώτα ραντεβού, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Υπάρχει άραγε άλλο ζώδιο πιο ακατάλληλο για σχέση από αυτά;

Πηγή: neopolis.gr