Κάπνισμα | Ίσως σε κάνει λιγότερο ελκυστικό!

0
707

Στο εξωτερικό τα πράγματα σχετικά με το τσιγάρο έχουν ήδη μπει στη θέση τους. Σε μπαρ, εστιατόρια κι αεροδρόμια πρέπει να πάρεις τον μακρύ δρόμο μέχρι την έξοδο για να πάρεις μερικές ρουφηξιές από την αγαπημένη σου (κακή) συνήθεια.

Εδώ, βέβαια, στην Ελλάδα που είμαστε ακόμα θεριακλήδες το τσιγάρο πάει σύννεφο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μας κάνει γοητευτικούς σαν τον άντρα του Marlboro. Μάλλον το αντίθετο.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριζει (με στοιχεία) μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας που σου δίνει ακόμα έναν ακόμη σοβαρό λόγο για να μην καπνίζεις.

Η θεωρία καταρρέει, οι καπνιστές δεν είναι ωραίοι

Στην έρευνα συμμετείχαν 500 άνθρωποι οι οποίοι καλούνταν να εξετάσουν τα πρόσωπα 23 δίδυμων αδερφών και να αποφασίσουν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν καπνιστής με βάση το πρόσωπο καθώς και το κατά πόσο ήταν ή δεν ελκυστικός.

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ των μη καπνιστών. Καταρχάς το 70% των ερωτηθέντων μπορούσε με ευκολία να διακρίνει ποιος δίδυμος κάπνιζε και ποιος όχι. Ενώ όσον αφορά το θέμα της ελκυστικότητας: πάλι το 70% των ερωτηθέντων προτιμούσε τους μην καπνιστές.

Κάποια τέτοια στατιστικά θα έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις. Αν δεν μας νοιάζει η υγεία μας, τουλάχιστον ας μας ενδιαφέρει η εμφάνισή μας! Και, ναι, ας μην κοροϊδευόμαστε το κάπνισμα πια δεν είναι cool όπως ήταν παλιότερα. Ξέχνα λοιπόν τον Marlboro Man που αγάπησες. Το νέο cool είναι το fit.