Τα άστρα στα έδρανα | Πόσο καλός φοιτητής είσαι, ανάλογα με το ΖΩΔΙΟ σου!

1839

Μπορεί να είσαι της αστρολογίας, μπορεί κι όχι, αλλά ποτέ δε βλάπτει να ξέρεις κάποιες βασικές πληροφορίες τόσο για το ζώδιό σου, όσο και για τα υπόλοιπα του ζωδιακού κύκλου. Μην αμφιβάλλεις άλλωστε, ότι αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε κάποιες περιπτώσεις…

Μη μου πεις ότι δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί κάποια άτομα έχουν την ευχέρεια να μαθαίνουν πολύ γρηγορότερα όσα διαβάζουν, έχουν καλή μνήμη, αποστηθίζουν και κάνουν απίστευτους υπολογισμούς με το μυαλό τους, ενώ εσύ κάνεις ακόμη φούσκες με την τσιχλόφουσκα… 

Κι όμως, η απάντηση κρύβεται στο ζώδιό σου, στο οποίο οφείλονται σωρεία αυτών των χαρακτηριστικών. Άσε που μετά από αυτό το άρθρο θα έχεις δικαιολογία προς τους δικούς σου, για το γεγονός ότι έγραψες χάλια σ’ ένα ακόμη μάθημα. «Μαμά, μπαμπά, δε φταίω εγώ. Η αποτυχία μου ήταν προδιαγεγραμμένη από τα άστρα!»

Αυτός είναι ο τύπος του φοιτητή που είσαι, ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός: Ο Αρχηγός/Έχεις όλο το πακέτο

Είσαι καλός σε όλα όμως! Ειδικά στις ομαδικές δραστηριότητες και εργασίες, το ταλέντο σου ξεδιπλώνεται και οι αρχηγικές σου τάσεις τους ξαφνιάζουν όλους (με τη θετική έννοια). Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να ήσουν επί συνεχείς χρονιές ο Πρόεδρος της τάξης σου ή του 15μελους. Είναι απλά η φυσική απόρροια του χαρακτήρα σου. Λατρεύεις να σε προσέχουν για την σκληρή δουλειά που καταβάλλεις σε όλα και φυσικά όλοι σε εμπιστεύονται γιατί ξέρεις απολύτως τι κάνεις.

Ταύρος: Ο μόνος που παρακολουθεί ουσιαστικά στο μάθημα

Βασικά ο Ταύρος θέλει δε θέλει πρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματα ή τις διαλέξεις της σχολή του, ειδάλλως από τα βιβλία δεν πρόκειται να μάθει και πολλά. Θέλει να μαθαίνει ενώ παρακολουθεί κι ακούει. Θα γινόταν τέλειος σεφ δηλαδή. Θυμάται πληροφορίες όσο τις ακούει και τις καταγράφει μόνος του. Αφού συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, απλά τις κάνει πράξη δίχως να χάνει καιρό. Και πρακτικό μυαλό δηλαδή.

Δίδυμος: Ο άνθρωπος – σφουγγάρι

Ο Δίδυμος μαθαίνει πολύ εύκολα και όσα του πεις θα τα θυμάται για πάντα. Αυτό πάει να πει να έχεις καλό μνημονικό. Δύσκολα θα ξεχάσει σημαντικές πληροφορίες ενώ βοηθά ταυτόχρονα όσους δυσκολεύονται να μάθουν. Βέβαια, θέλουν να μαθαίνουν μόνο για πράγματα που είναι στα ενδιαφέροντά τους. Επειδή όμως τα κεφάλια τους είναι σα σφουγγάρια και ρουφούν διαρκώς, θα θυμούνται ακόμη και τις πιο άσχετες και μη ενδιαφέρουσες γι’ αυτούς πληροφορίες.

Καρκίνος: Ο κυνηγός των καλών βαθμών

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φιλόδοξο και συνειδητοποιημένο ζώδιο. Ο Καρκίνος είναι πάντοτε επικεντρωμένος στους στόχους του και σπάνια αποκκλίνει από αυτούς. Δεν αφήνει ποτέ τα πράγματα στο έλεος του Θεού ή να τα κάνει την τελευταία στιγμή, γιατί γνώμονάς του είναι να πάρει όσο το δυνατόν πιο υψηλές βαθμολογίες μπορεί. Είναι πεισματάρης κι απόλυτα προσηλωμένος στα deadlines που του δίνονται. Στις ομαδικές εργασίες και στα πρότζεκτ δε, είναι ο άνθρωπος που καθένας θέλει να δουλεύει μαζί του.

Λέων: Το χέρι βοηθείας

Οι Λέοντες είναι συνήθως μέτριοι ή κακοί φοιτητές, όμως είναι πολύ καλοί δάσκαλοι. Λατρεύουν να βοηθούν εκείνους που δεν καταλαβαίνουν κάτι. Είναι υπομονετικοί και δοτικοί σαν άνθρωποι. Η επίβλεψή τους είναι ουσιώδης και η καθοδήγησή τους κρίσιμη για την εκμάθηση νέων πληροφοριών/γνώσεων. Μπορεί οι ίδιοι να μην παίρνουν το διάβασμα στα σοβαρά, αλλά είναι πολύ αυστηροί με τους «μαθητές» τους.

Παρθένος: Τα μάτια 14 πάνω στο πτυχίο

Όλα για το μέλλον. Πρόκειται για ένα ζώδιο σκληρά εργαζόμενο που πασχίζει να κατακτήσει όσα το δυνατόν περισσότερα μπορεί για το μέλλον του. Δε στοχεύει σε τίποτα περισσότερο από το τέλειο (αν αυτό υπάρχει). Δεν έχει ωστόσο υστεροφημία για τους βαθμούς του, αλλά είναι περήφανος γι’ αυτούς. Μαθαίνει εύκολα κι ενθααρρύνει κι άλλους να γίνουν καλύτεροι φοιτητές.

Ζυγός: Ποια σχολή και ποιο διάβασμα;/Ο δημοσιοσχεσάκιας

«Διάβασμα; Ευχαριστώ δε θα πάρω» θα σου έλεγε κάλλιστα ένας Ζυγός. Το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να γνωρίζουν διαρκώς νέο κόσμο. Θα ήταν υπέροχος φίλος για τα φοιτητικά σου χρόνια, αλλά σίγουρα όχι αυτός στον οποίο θα απευθυνόσουν για σημειώσεις. Για μαζευτείτε! Λίγο ενδιαφέρον και για τις σπουδές σας, δε βλάπτει.

Σκορπιός: Οι σπουδές πάνω απ’ όλα

Ο Σκορπιός λατρεύει να μαθαίνει διαρκώς καινούρια πράγματα. Είναι παθιασμένος με το διάβασμα και προσηλωμένος με ό,τι καταπιάνεται. Του αρέσουν επίσης οι εργασίες και τα πρότζεκτ (έλα Παναγία μου) και φροντίζει να είναι πάντοτε επιμελής προς τις υποχρεώσεις του. Εύγε!

Τοξότης: Η φιλοσοφημένη ψυχή

Το ζώδιο αυτό θέλει να κάνει πράξη όσα μαθαίνει. Αυτό τον βοηθάει να συνδεθεί απόλυτα με το θέμα που μελετά κάθε φορά. Είναι από τα άτομα που είναι ιδανικά για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ειδικά για την Ιστορία ώστε να μπορεί να κάνει ταξίδια και να βλέπει μνημεία ανά τον κόσμο και έτσι να μαθαίνει. Μοιάζει πολύ με τον Ταύρο σε αυτό.

Αιγόκερως: Η ιδιοφυΐα/Κοινώς το «σπασικλάκι»

Αυτά τα άτομα είναι πραγματική μάστιγα. Ξέρουν τα πάντα! Κι αν δεν ξέρουν κάτι, θα φροντίσουν να το μάθουν. Είναι αυτό το βλαμμένο που είναι μονίμως με το χέρι ψηλά και σπάει @@ κάνοντας ερωτήσεις στον καθηγητή. Πολύ πιθανό να μη κοιμάται ποτέ και να διαβάζει ολημερίς κι οληνυκτίς μη και του φύγει η γνώση. Είναι ο αρχηγός σε κάθε ομαδική εργασία με δική του πρωτοβουλία και κανείς δε συμφωνεί με αυτό.

Υδροχόος: Ο δημιουργικός και κουλτουριάρης

Ιδιαίτερα εφευρετικό ζώδιο αν μη τι άλλο. Σχεδιάζει με την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε κίνησή του ώστε να είναι τέλεια. Όταν βέβαια, δε συμβαίνει αυτό, ψιλοφρικάρει και χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια του (να το κοιτάξεις αυτό). Είναι καλός πάνω κάτω σε όλα και ιδιαίτερα στα μαθηματικά όπου το μαυλό του παίρνει γρήγορα στροφές και κάνει απίθανους υπολογισμούς.

Ιχθύς: Παίζει να μένει και μέσα στη σχολή 24/7

Λες και δε μας έφτανε ο Αιγόκερως δηλαδή. Είναι εκείνος ο τύπος που πατάει ακόμη και στις διαλέξεις των 8 (ναι,ναι) και δεν έχει χάσει σε αυτά τα 4 χρόνια της σχολής, ούτε μία γ@μημένη διάλεξη. Όλοι αναρωτιούνται πως το κάνει αυτό, αλλά κανείς δε δίνει σίγουρη απάντηση. Υποθέτουμε ότι δεν έχει ζωή πέραν της σχολής και τη βγάζει σε αυτή όσες περισσότερες ώρες μπορεί για να καλύψει το κενό. Κακό, αλλά μάλλον κάπως έτσι είναι.

via