Πώς θα κάνεις το WiFi να πηγαίνει σφαίρα σε όλο το σπίτι

337

Περιηγήσου στο Internet με υψηλή ταχύτητα WiFi ενώ xχαλαρώνεις στον καναπέ. Κατέβασε γρήγορα ένα βιντεοπαιχνίδι ή δες online ένα blockbuster στη νέα smart TV σου. Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως είναι πολύ θεωρητικά;

Στον πραγματικό κόσμο, το WiFi δεν σου δίνει πάντα την απόλυτη ασύρματη ελευθερία που θα ήθελες. Το αντίθετο μάλιστα καθώς πολλές φορές τα πράγματα καταλήγουν να είναι ανυπόφορα αργά. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν το WiFi στο σπίτι να τρέχει με χίλια σε χρόνο μηδέν.

Τip #1: Κάνε ένα γρήγορο check στη σύνδεση του WiFi

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάλυση της ποιότητας του WiFi, τα οποία είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τις προσπάθεια για ένα καλύτερο Internet. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά την εφαρμογή Ekahau HeatMapper. Το εν λόγω πρόγραμμα, σου επιτρέπει να ξεκινήσεις δημιουργώντας ένα σχέδιο (κάτοψη) του σπιτιού σου. Στη συνέχεια, μπορείς να μετρήσεις την κάλυψη WiFi (από πράσινο = καλή λήψη σε κόκκινο = κακή ή καθόλου λήψη). Οι περισσότεροι χρήστες βέβαια, χρησιμοποιούν το WiFi Analyzer το οποίο διατίθεται δωρεάν στο Google Play.

Τip #2: Η ιδανική θέση για το router είναι το κλειδί

Ο router σου βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Πριν βγεις έξω να αγοράσεις έναν νέο router, βελτιστοποίησε τη θέση του υπάρχοντος router. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν ο router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκίμασε να τις τοποθετήσεις υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρεις το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

 

Πηγή: askmen.gr