Πως να κάνεις τέλεια φοιτητική ζωή με λίγα λεφτά

426

τη φοιτητική ζωή δεν χρειάζεται να στερείσαι πράγματα για να είναι λειτουργική αλλά εσύ είσαι αυτός που πρέπει να βρει τους κατάλληλους τρόπους για να μη βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού κάθε μήνα.

Αυτές είναι κάποιες τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να είσαι εντός προϋπολογισμού και να μην έχεις άγχος κάθε μήνα!

1.Μην πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ όταν πεινάς!

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν πραγματοποιούμε αγορές τροφίμων όταν είμαστε πεινασμένοι, τότε χαλάμε περισσότερα χρήματα και ξεφεύγουμε. Πήγαινε σούπερ μάρκετ με λίστα και αφού έχεις φάει το μεσημεριανό σου.

2.Κάθε μήνα ανέπτυξε και μια άλλη συμπεριφορά!

Έχεις χαλάσει όλα σου τα λεφτά σε καφέδες και τυρόπιτες; Άλλαξε συμπεριφορά! Φτιάξε καφέ στο σπίτι και μην προσπαθείς να τρως συνεχώς από έξω. Με αυτόν τον τρόπο χαλάς περισσότερα χρήματα. Κάθε μήνα βάλε μέσα στο πρόγραμμα ένα δωράκι και πήγαινε για φαγητό ή για εβδομάδα πάρε καφέ από έξω.

3.Να πηγαίνεις για ψώνια μόνο το πρωί.

Αν ψωνίζεις το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να χαλάς περισσότερα χρήματα γιατί είσαι κουρασμένος από όλη την ημέρα και δεν έχεις διάθεση να σκεφτείς και να υπολογίσεις. Αντιθέτως, το πρωί είσαι πιο ξεκούραστος και σκέφτεσαι πιο καθαρά.

4.Μην χρησιμοποιείς συνεχώς την κάρτα σου.

Πολλοί χάνουν την μπάλα επειδή χρησιμοποιούν για όλες τους τις αγορές την κάρτα τους με αποτέλεσμα να χάνουν το μέτρημα. Σήκωσε κάθε εβδομάδα από το λογαριασμό σου ένα συγκεκριμένο ποσό που χρειάζεσαι για τα καθημερινά έξοδα και χρησιμοποίησε την κάρτα για μεγάλες αγορές.

5.Έλεγξε τα συναισθήματα σου.

 

neolaia.gr