Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πρώτο στην Ελλάδα και από τα κορυφαία στον κόσμο

250

Ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη παραμένει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Για 10η διαδοχική χρονιά, συγκαταλέγεται στα καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 79η θέση στον κατάλογο των νέων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Στις 23 Ιουνίου 2021, ο Οργανισμός Κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως, «ΤΗΕ – Young University Rankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων πανεπιστημίων διεθνώς.

Στην κατάταξη του 2021 συμμετέχουν 475 πανεπιστήμια από 414 που συμμετείχαν το 2020. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί τη θέση του στο νούμερο 79 παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων και επίσης προηγείται των 4 ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στην παγκόσμια ελίτ

Η κατάταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, στηρίζεται στους ίδιους δείκτες επίδοσης που εξετάζονται στο THE World University Rankings και καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, αναφορές, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αποδίδει μικρότερη βαρύτητα στον δείκτη της φήμης ενός πανεπιστημίου καθώς αυτός συνδέεται με τα χρόνια λειτουργίας, την παράδοση και την «περιουσία» που έχει αποκτήσει στην πορεία του.

Σε ό,τι αφορά το δείκτη «απήχηση της έρευνας» όπως αναφέρεται, με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2021 την 27η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην κατάταξη.

«Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 80 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς αποτελεί ένα σημαντικό και εντυπωσιακό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, και αποδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή : Newsit.gr