Νέα ρύθμιση εξετάζει το Υπ. Παιδείας για όσους «κόβονται» συνεχόμενα στην εξεταστική

867

Σύμφωνα με αυτήν, όταν οι φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων της χώρας «κόβονται» στο ίδιο μάθημα 3 φορές, θα εξετάζονται σε ειδική εξεταστική περίοδο που θα πραγματοποιείται στις αρχές του Οκτωβρίου κάθε έτους, με τα θέματα αυτών να είναι λιγότερο απαιτητικά σε σχέση με τις κανονικές εξετάσεις. Μάλιστα, η βάση με την οποία ένα μάθημα θα θεωρείται «περασμένο» θα πέσει από το 5 που ξέρουμε μέχρι σήμερα, στο 3, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο, ακόμη περισσότερο τους σπουδαστές.

Βέβαια, όσοι αποφοιτήσουν έχοντας περάσει περισσότερα από 5 μαθήματα με βάση αυτό το νέο σύστημα, θα δουν σχετική αναφορά στο πτυχίο τους. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής με καλό μέσο όρο αλλά 7 μαθήματα περασμένα στην ειδική εξεταστική, θα λαμβάνει το πτυχίο του με σήμανση: «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ – ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ».

Ως Neopolis.gr προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με το γραφείο του κ. Γαβρόγλου, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό. Από τους κύκλους του Υπουργού ωστόσο και σε ανεπίσημο επίπεδο, προκύπτει πως ο Υπουργός δέχεται πιέσεις ακόμη κι από φοιτητές του στενού, οικογενειακού του περιβάλλοντος, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο τις συνεχόμενες αποτυχίες στις εξεταστικές περιόδους.

Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι οι μόνοι. Χιλιάδες φοιτητές έχουν πέσει θύματα «τρελών καθηγητών», που φαίνεται να τους ελκύει ιδιαίτερα το… καταραμένο «4,9». Ας ελπίσουμε μόνο, από τον Οκτώβριο να μην επιδείξουν την ίδια λατρεία και στο «2,9»…