Θεοχάρους Αποστόλης| Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

330

Πλησιάζουν λοιπόν, οι μέρες των Χριστουγέννων και ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Θεοχάρους Αποστόλης μας προτείνει να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη εορταστικη διατροφή, για να διατηρήσουμε το βάρος μας μέσα στις γιορτές.
Με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης μας εξομολογείται ότι αυτό που ακούει πιο συχνά είναι “…απελπισμένες φωνούλες μέσα στο μυαλό κάποιων να φωνάζουν “Βοήθειαααα, έρχονται οι Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές! Τι θα κάνω; Σίγουρα θα παχύνω.” Του χρόνου πάλι δίαιτα δηλαδή. Έλα που αυτό όμως είναι σε λίγες μέρες!”
“Μην είστε τόσο απόλυτοι” μας επισημαίνει. Τα τραπέζια που θα γίνουν στις ερχόμενες μέρες θα είναι 2-3 το πολύ (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά).
Ακολουθήστε το παρακάτω “ενδεικτικό” διατροφολογικό πρόγραμμα, ώστε να μην ξεφύγετε και τουλάχιστον να παραμείνετε στάσιμοι στα κιλά σας και ήρεμοι στην ψυχολογία σας.

Πρωινό:

1 ποτήρι γάλα 1,5% ή 1 ποτήρι χυμό με 4-5 κουταλιές δημητριακών ολικής ή με 2-3 κριτσίνια ή με 2-3 φρυγανιές με μέλι ή μαρμελάδα (χωρίς βούτυρο) ή 1 τόστ με γαλοπούλα και τυρί.

Πρόγευμα:

1 κουλούρι Θεσ/κης ή 1 μπάρα δημητριακών (90 Kcal) ή 2 φρούτα ή 1 χυμό (χωρίς ζάχαρη).

Μεσημεριανό:

Σαλάτα άφθονη (χωρίς σώς και πολύ λάδι) με 1 παλάμη κρέας (120γρ.) με λίγο ρύζι ή πατάτες και τυρί 50γρ. (1 σπιρτόκουτο), 1 γλυκό (προαιρετικά).

Απογευματινό:

2 φρούτα ή 1 χυμό ή 1 γιαούρτι 2% με 1 κουταλιά μέλι.

Βραδινό:

1 σαλάτα με τυρί 50γρ. με 1 φέτα ψωμί και 1 αυγό βραστό ή 1 τοννοσαλάτα και 1 φέτα ψωμί ή 1 γιαούρτι 2% με 2-3 κριτσίνια ή με 4 κουταλιές δημητριακά ολικής και 1 κουταλιά μέλι ή μαρμελάδα ή 1 χυμό και 1 τόστ με γαλοπούλα και τυρί . Κλείνοντας, μας έδωσε μια τελευταία συμβουλή “Εάν το γιορτινό τραπέζι γίνει βράδυ αλλάζετε το βραδινό με το μεσημεριανό!”.

Καλές γιορτές και υγεία σε όλους.
Ας μας βρει ελαφρύτερους ο νέος χρόνος!

 

Διαβάστε εδώ το περιοδικό

Θεοχάρους Αποστόλης Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος
Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής
Αγωγής και Υποστήριξης
Facebook: Διαιτολογικό γραφείο Θεοχάρους Αποστόλης
Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα
Tηλ./Fax: 26510 20380, Κιν.: 6944632466
Εmail: apostolis_theoharous@hotmail.com